Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
20:44 | 15/11/2022

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ τιμάει την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμάμε τους νεκρούς της εξέγερσης, όπως και τους αγωνιστές κατά της Χούντας που εξορίστηκαν και βασανίστηκαν. Δεν ξεχνάμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αντιστάθηκαν στο δικτατορικό καθεστώς. Η πορεία τους και ο αγώνας τους μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό διαψεύδουν όσους, ακόμα και σήμερα, μιλάνε για την καθολική αποδοχή που δήθεν έχαιρε το στρατιωτικό καθεστώς.

Μισό αιώνα σχεδόν μετά από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τα συνθήματά του δονούν ακόμα, είναι επίκαιρα αποδεικνύοντας ότι οι πόθοι και οι ανάγκες του λαού μας είναι ανεκπλήρωτοι. «ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» βροντοφώναζαν οι φοιτητές όπως και το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ».

Διαβάστε επίσης

Και είναι δυστυχώς επίκαιρα ακόμα τα συνθήματα της εξέγερσης αφού όπως τότε και σήμερα το ΨΩΜΙ δεν είναι σίγουρο για όλους μας. Παρόλο που δουλεύουμε, σχεδόν ποτέ δεν επαρκεί ο μισθός για τις ανάγκες μας. Το κύμα της ακρίβειας που έχει οδηγήσει σε απανωτές ανατιμήσεις μας φτωχοποιεί.

Την ίδια στιγμή τόσο από την κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και πριν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συντελείται μια συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες με στόχο βέβαια την σταδιακή ιδιωτικοποίηση τους. Είτε είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ που ο δημόσιος χαρακτήρας της τείνει να εξαφανιστεί είτε από την άλλη η δημόσια και δωρεά Υγεία. Πληρώνουμε φροντιστήρια για να περάσουν τα παιδιά μας στο πανεπιστήμιο ή για να πάρουν μια πιστοποίηση γλωσσομάθειας. Πληρώνουμε για νοίκια, βιβλία, μεταπτυχιακά κ.ο.κ. για να τα σπουδάζουμε. Πληρώνουμε σε γιατρό για να κάνεις μια εξέταση και όλα αυτά γιατί η υγεία μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Κοινό συμπέρασμα όποιος έχει λεφτά θα έχει υγεία για τον ίδιο και την οικογένειά του, θα πληρώνει για να αποκτήσουν εφόδια τα παιδιά του.

Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των λαών, η ζωή τους δεν είναι δεδομένα ούτε και σεβαστά. Στο έδαφος της Ουκρανίας γίνεται ένα «πρώτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ Ρωσίας Κίνας από την μία μεριά και Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ, Ε.Ε. από την άλλη. Σφαγιάζεται ένας λαός μόνο και μόνο για να ευνοηθούν οι πολυεθνικές, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι εταιρείες ενέργειας κτλ. Μας προκαλεί τρόμο η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ιδιαίτερα πρέπει να μας ανησυχούν οι διευθετήσεις που ετοιμάζονται στη Α. Μεσόγειο με πάτρωνες τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και με την τουρκική προκλητικότητα να είναι στο ζενίθ. Με τη τουρκική ηγεσία να αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας σε δεκάδες νησιά, να παραβιάζει καθημερινά τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα μας με τις πλάτες και τις ευλογίες τόσο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε.

Δεν είναι αυτό το μέλλον που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Έχουμε τα ίδια βάσανα, τις ίδιες αγωνίες με τον λαό. Γι’ αυτό και πρέπει να δείχνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά του. Απομονώνουμε τους νοσταλγούς της χούντας, του φασισμού και του ναζισμού. Στεκόμαστε μαζί με τους πατεράδες και τις μανάδες μας, με τα παιδιά και τις οικογένειές μας, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους ανθρώπους που διεκδικούν τη ζωή και το δίκιο τους. Πάντα μαζί τους, ποτέ εναντίον τους!

ΖΗΤΩ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis