Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΚΡΙΣΕΙΣ
18:50 | 22/03/2023

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, δια της παρούσης, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο για την πανάξια ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ευχόμαστε κατά τη διάρκεια της θητείας του να έχει υγεία και δύναμη, για να ανταπεξέλθει με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή του, εκπληρώνοντας με αποτελεσματικότητα τα νέα του καθήκοντα, κάτι που εγγυάται η μέχρι τώρα λαμπρή πορεία του σε όλες τις βαθμίδες της Ιεραρχίας.

Διαβάστε επίσης

Η ανάληψη της Ηγεσίας της Ελληνική Αστυνομίας από τον κ. Μαυρόπουλο γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία όλοι μας καλούμαστε να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου να ανταποκριθούμε στον όρκο μας και οφείλουμε να εργαστούμε με σύνεση και υπευθυνότητα στην κοινή προσπάθεια όλων μας.

Όπως σε κάθε οργανισμό έτσι και στην Ελληνική Αστυνομία, καθήκον της πολιτείας αποτελεί η άμεση επισήμανση δυσλειτουργιών και προβλημάτων, σε όποιο βαθμό ή διαδικασία αυτά εντοπίζονται, η απόδοση και ο καταλογισμός των ευθυνών και εν τέλει η αποτελεσματική θεραπεία τους πριν αυτά αποβούν μοιραία και διαλυτικά για όλο τον οργανισμό. Στην κατεύθυνση αυτή και αφού η Πολιτεία διείδε τέτοιες δυσλειτουργίες, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και προέβη σε εκείνες τις διορθωτικές ενέργειες, που έκρινε ότι θα επιλύσουν τα όποια προβλήματα, φέροντας και την ευθύνη για αυτές. Ως Ομοσπονδία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων, έχοντας την εδραία πεποίθηση ότι αυτές έγιναν με μόνο και αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Σώματος.

Η χρονική περίοδος την οποία διανύουμε απαιτεί νηφαλιότητα και εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του Σώματος μακριά από αντιπαραθέσεις, εμφανείς ή κεκαλυμμένες, οι οποίες νομοτελειακά θα οδηγούσαν στον κλονισμό ιεραρχικών σχέσεων και επιχειρησιακών σχεδιασμών, με ότι αυτό θα σήμαινε για την έξωθεν καλή μαρτυρία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτοφανών επιθέσεων στα στελέχη και το προσωπικό μας, τα οποία καλούνται να διαφυλάξουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, είτε από πολιτικές παρατάξεις είτε από μεμονωμένους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» και κάθε λογής μπαχαλάκηδες. Δηλώνουμε απερίφραστα την αμέριστη υποστήριξή μας στους έχοντες την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού και την υλοποίηση αυτού καθώς και στο προσωπικό μας,  κυρίως στις περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αλλά και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας και καταδικάζουμε τις επιθέσεις εναντίον τους από όπου και όποιον κι αν προέρχονται.

Η υπεράσπιση της νομιμότητας και της δημόσιας τάξης και ασφάλειας αποτελεί ύψιστο καθήκον όλων μας και θα ανταποκριθούμε σε αυτό στο ακέραιο.

2021 03 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis