Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:10 | 02/10/2023

   Με το παρόν Δελτίο Τύπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, κρίνει ότι οφείλει να αναφερθεί στο περιστατικό που έλαβε χώρα την 01/09/2023 και αφορά στις συνθήκες θανάτου 58χρονου κάτοικου Δ. Αποκορώνου, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και τελικά έχασε τη ζωή του, σε επαρχιακή οδό του Δ. Αποκορώνου.

  Αρχικά και πιο σημαντικό απ’ όλα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

   Με σεβασμό στην απώλεια της οικογένειας και στη μνήμη του θανόντα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα προς αποφυγή παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.

   Την 01/09/2023, απογευματινές ώρες, αστυνομικοί – μέλη της Ένωσής μας πραγματοποιούσαν ελέγχους σε περιοχή του Δ. Αποκορώνου και προέβησαν στη σύλληψη του θανόντα για συγκεκριμένη παράβαση Ποινικού Νόμου. Οι συνάδελφοι πραγματοποίησαν όλες τις απαραίτητες και νόμιμες υπηρεσιακές – δικονομικές ενέργειες και κατά τη διάρκεια αυτών ο ανωτέρω έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε, όπως προέκυψε από τον επιγενόμενο ιατρικό του έλεγχο, λόγω προυπάρχοντος προβλήματος υγείας. Οι συνάδελφοί μας, παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες, παρουσία πολιτών, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και μερίμνησαν για την άμεση μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Αποκορώνου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

   Το τελευταίο χρονικό διάστημα αναπαράγονται στα Μ.Μ.Ε. (τοπικά και εθνικά) καταγγελίες μελών της οικογένειάς του θανόντος, αλλά και διαφόρων αυτοπροσδιοριζομένων «δικαστικών», «ιατροδικαστών» και «τεχνικών συμβούλων» για δήθεν βίαιη μεταχείριση του, κατά το στάδιο του νομότυπου ελέγχου, η οποία επέφερε τον θάνατό του.

   Ως αποτέλεσμα των εν λόγω δημοσιεύσεων,  διαμορφώνεται εσφαλμένη εικόνα στην κοινή γνώμη και δημιουργείται κλίμα δυσπιστίας προς τις αστυνομικές αρχές του τόπου μας. Οι συνθήκες του περιστατικού, όπως περιγράφονται από τις ως άνω παραπλανητικές και συκοφαντικές αναρτήσεις, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα.

   Συμβουλεύουμε τους ανωτέρω αυτοπροσδιοριζόμενους «ειδικούς του πληκτρολογίου» να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα και δηλώνουμε την  απόλυτη εμπιστοσύνη μας στις Δικαστικές Αρχές για την αποκάλυψη της αλήθειας.

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων οφείλει και θα προστατεύσει τα μέλη της στην προκειμένη περίπτωση, τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο  και ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τα λεγόμενά του!

 

                                                 

                                    Για το Δ.Σ.

                  Ο                                                     Ο                           

            Πρόεδρος                                     Γενικός Γραμματέας

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός                 ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΑΚΗΣ Χρήστος

          6972871787                                             6907158154

 

 

 

      

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis