Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:39 | 11/03/2023

Εχτές 10 Μαρτίου 2023 πρωινές ώρες εκδηλώθηκε επεισόδιο – συμβάν στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην Πλατεία Γιαννιά στην Πάτρα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του 5ου Γενικού Λυκείου Πατρών, μεταξύ μαθητών που δεν φοιτούν στο εν λόγω σχολείο και είχαν εισέλθει σε αυτό, του Διευθυντή και καθηγήτριας του ανωτέρω Λυκείου για προσωπικές διαφορές. Όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών στο Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα αφού καταγγέλθηκαν σε αυτούς που πήγαν στο σχολείο και παρέμειναν εκτός του χώρου αυτού κατ΄ έγκληση διωκόμενα αδικήματα. Τελικά στο Αστυνομικό Τμήμα δεν υποβλήθηκαν εγκλήσεις και μετά από την ενημέρωση της Εισαγγελίας αποχώρησαν όλοι.

Με μεγάλη μας έκπληξη όμως ενημερωθήκαμε ότι μέλη του ΚΚΕ βρέθηκαν έξω από το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και μάλιστα ήρθαν σε λεκτική διένεξη με τους Αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί. Αργότερα η ίδια κομματική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ντροπή και απαράδεκτες τις καθ΄ όλα σύννομες ενέργειες των Αστυνομικών που ενεπλάκησαν. Ακόμα χειρότερα ψευδώς κατήγγειλαν ότι το όλο επεισόδιο έλαβε χώρα όχι ένεκα προσωπικών διαφορών, όπως είναι η αλήθεια, αλλά ως μια προσπάθεια προσαγωγών μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη αντιδρώντας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να φέρουν αντιμέτωπη την τοπική Αστυνομία με το μαθητικό κίνημα και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που πριν λίγα 24ωρα διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης σε μια μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας.

Οι Αστυνομικοί, όσο και αν θέλουν κάποιοι να ελπίζουν ότι θα χτίσουν στην πλάτη τους τα ποσοστά τους, εμπνέονται από δημοκρατικές αρχές και λειτουργούν πάντα με επαγγελματισμό, ειδικά όταν έχουν απέναντι τους παιδιά που αγωνίζονται. Ο αγώνας των μαθητών πολλών δε εκ των οποίων εχουν γονείς Αστυνομικούς δεν έχει ανάγκη ¨κηδεμόνων¨, ούτε καπηλείας του αγώνα τους από κάποιους, οι οποίοι ακόμα και τώρα σε μια τραγική στιγμή πένθους για την πατρίδα μας, εξαιτίας ενός τραγικού δυστυχήματος προσπαθούν για μικροπολιτικά συμφέροντα να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Αναμένουμε την επόμενη φορά τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ είτε παράγοντες της δημοτικής αρχής πριν εμφανιστούν στα Αστυνομικά τμήματα δημιουργώντας εντυπώσεις να εχουν πληρέστερη ενημέρωση για τα πραγματικά περιστατικά και να είναι πιο προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους απέναντι σε εργαζομένους Αστυνομικούς τους οποίους προεκλογικά επισκέπτονται.

Θα είμαστε δίπλα στα παιδία που αγωνίζονται με όποια μορφή κρίνουν μόνα τους για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι αυτής την τραγωδίας που οδήγησε σε φρικτό θάνατο δεκάδες συνομήλικούς τους, ενάντια στην παρουσία πολιτικών παραγόντων και κομμάτων στα σχολεία και απέναντι σε όποιον προσπαθεί να καπηλευθεί το τραγικό αυτό συμβάν για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ   ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis