Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:04 | 19/04/2024

Ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, τίθεται πάντα το θέμα της συμμετοχής της ΕΛ.ΑΣ, στην αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά του Δήμου Μαραθώνα

(Σχετική και η υπ’αριθμ 2000/23/114065 από 7/6/2023 διαταγή ΓΑΔΑ/Τμήμα Γενικής Αστυνόμευσης & Π.Σ.Ε.Α.)

Κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο να διατίθεται σε 24ωρη βάση ένα περιπολικό όχημα της Τροχαίας, εκτός των άλλων, για εκτροπές οχημάτων τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές  όταν υφίσταται ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 ή 5, χωρίς να έχει ουδεμία συμβολή και αρωγή σε αυτό ο  Δήμος Μαραθώνα, μολονότι διαθέτει δημοτική αστυνομία και υπάρχει βαθύτερη γνώση των ιδιαιτεροτήτων αλλά και των κάτοικων που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Σχινιά.

Έχουμε την άποψη ότι η επανάληψη των όσων συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι, στερούν πολύτιμο προσωπικό από τα Τμήματα Τροχαίας, ενώ δεν εισφέρουν τίποτε παραπάνω στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η σχέση διάδρασης Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας, επιβάλλεται λογικά να δοκιμαστεί σ’ αυτό το θέμα, επωφελεία του κοινωνικού συνόλου και του Εθνικού πάρκου.

Δεν είναι δυνατόν στο σημαντικότατο θέμα της φύλαξης του Σχινιά, ο Δήμος να απέχει εντελώς. Η Πολιτική Προστασία πρέπει να συμπεριλάβει το θέμα στο σχεδιασμό της για την αντιπυρική δράσης της για το έτος 2024 και να αναβιβάσει το όλο θέμα της προστασίας του Σχινιά, ως μείζον θέμα συμμετοχικής δράσης όλων το φορέων και όχι ως μονοθεματική και αποκλειστική υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. και δη της τροχαίας.

Ευελπιστούμε έστω και την ύστατη στιγμή, ότι  οι αρμόδιοι θα αντιληφθούν την χρησιμότητα των γυναικών και των ανδρών της Τροχαίας, ιδίως στην περίοδο των θερινών αδειών, αλλά και τυχόν απρόοπτων που δυστυχώς μας επιφυλάσσουν η κλιματική αλλαγή και οι δυνατοί άνεμοι, κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis