Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
καπελο
15:39 | 14/01/2024

Ανακοίνωση για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε στο νησί της Κω για τους Αστυνομικούς εξέδωσε, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Νικηφόρος Παπανικόλας.

 

Διαβάστε επίσης

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Με αφορμή τη διενέργεια ΕΔΕ και την ανάρτηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος λίγο-πολύ διαπόμπευσε τους δύο άνδρες της Τροχαίας και χαρακτήρισε ως «αυτοδικία» την πρωτοβουλία τους να κλείσουν τη λακκούβα στο επαρχιακό δίκτυο Κω-χωρίων μετά από έντονες διαμαρτυρίες των χρηστών του δικτύου και προς αποφυγή πιθανόν ατυχημάτων, παραθέτουμε το εξής:

Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι αστυνομικοί λειτούργησαν εκτός πεδίου αρμοδιότητας, δικαιολογείται η τόσο έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης εναντίον τους;

Δεν θα μπορούσε να έχει γίνει μια πιο ήπια, εσωτερική, διευθέτηση του ζητήματος από τη στιγμή που μιλάμε για ένστολους κρατικούς λειτουργούς;

Γιατί έπρεπε ο περιφερειάρχης προσωπικά να διασύρει τους δύο άνδρες της Τροχαίας δημόσια;

Η απάντηση είναι απλή. Η πράξη των αστυνομικών είναι μια πράξη που αναδεικνύει τις αστοχίες, τις ατέλειες, τις παραλείψεις, την αδιαφορία και ενδεχομένως την ανεπάρκεια των αρμοδίων υπηρεσιών να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Είναι επομένως μια γροθιά στο στομάχι της «τέλειας» εικόνας που προσπαθεί να μας πείσει η Περιφερειακή Αρχή ότι υπάρχει εκεί έξω. Μια εικόνα που δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Ο κ. Χατζημάρκος λοιπόν έκρινε ότι η τιμωρία τους έπρεπε να είναι παραδειγματική. Εκεί οφείλεται η οργισμένη αντίδραση και η διενέργεια της ΕΔΕ εναντίον τους. Προς γνώση και συμμόρφωση.

Υ.Γ Οι συνεργάτες σας είχαν δίκιο κ. Χατζημάρκο. Έπρεπε να τους είχατε ακούσει."

Πηγή:   rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis