Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:01 | 05/02/2024

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, μεταφέροντας την οργή και την αγανάκτηση του αστυνομικού προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση που έλαβε την 31-01-2024 το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ τη Δ.Α. Ροδόπης, αδιαφορώντας για τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης του νομού μας - τα οποία πηγάζουν από το γεγονός ότι είναι κενές οι 98 από τις
494 οργανικές θέσεις χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Ροδόπης και επιπλέον αυτού 44 αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι στη ΓΕΠΑΔΑΜΘ, στην Ε.Υ.Π., στο Τμήμα Εξωτερικής Φρουράς Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής και σε Υπηρεσίες εκτός Δ.Α. Ροδόπης.

Διαβάστε επίσης

Το Προεδρείο της Ένωσής μας, σε προηγούμενους χρόνους πραγματοποίησε πλείστες συναντήσεις με την Πολιτική και τη Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους τοπικούς Βουλευτές ενημερώνοντάς τους για όλες τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, οι οποίες άπτονται αστυνομικού ενδιαφέροντος και δημιουργούν εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης προκειμένου για τη διασφάλιση της δημόσιας, αλλά και της κρατικής ασφάλειας τόσο του νομού μας όσο της ίδιας της χώρας μας.

Τονίστηκε ότι, όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνουμε οι υπηρετούντες στο νομό μας αστυνομικοί, είναι αδύνατον να διασφαλίσουμε το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας των συμπολιτών μας που κατοικούν στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης, όταν αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε με τα ¾ της δύναμης του οργανογράμματός μας.

Για εμάς όμως, οι ευθύνες δεν περιορίζονται στο Αρχηγείο και στο Υπουργείο Π.τ.Π. αλλά αγγίζουν και την ίδια την Κυβέρνηση η οποία εάν όντως είχε αληθινό «ενδιαφέρον» για εμάς τους αστυνομικούς καθώς και για τη θωράκιση της ευαίσθητης περιοχής μας - όπως η ίδια διατρανώνει στα Μ.Μ.Ε. - όφειλε να μην επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές και οφείλει να μας προστατεύσει από αυτές.

Μετά το ΜΗΔΕΝ του Πρωθυπουργού για την θέσπιση Επιδόματος Επικινδυνότητας

για τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία,

ήρθε και το ΜΗΔΕΝ του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τους αστυνομικούς

και τους πολίτες του νομού Ροδόπης.

ΕΜΕΙΣ σήμερα αποστείλαμε σχετική επιστολή σε όλους τους τοπικούς βουλευτές προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και αναμένουμε ενημέρωση για τις ενέργειές τους .

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για τον συνάδελφο και την κοινωνία που υπηρετούμε!!!

Στους υπεύθυνους για την ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ του νομού μας σε αστυνομικό προσωπικό, υπενθυμίζουμε την λαϊκή παροιμία
«ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ».

υπογραφες ενωση ροδοπης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis