Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:19 | 05/04/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Κυκλάδων:

Με µεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαµε µία οργανωµένη επίθεση σε βάρος των Αστυνοµικών που Υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου από διάφορους φορείς και κατοίκους της Μυκόνου, σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε την ∆ευτέρα 27 Μάρτιου, µε αφορµή της παραβιάσεις της πολεοδοµικής και αρχαιολογικής νοµοθεσίας. Η ευκολία µε την οποία εκτοξεύονται αίολες κατηγορίες σε βάρος των συναδέλφων µας, σε µια προσπάθεια να στοχοποιηθούν – ενοχοποιηθούν, µας προβληµατίζει ιδιαίτερα, αντιλαµβανόµενοι όµως πλήρως την σκοπιµότητα της δηµιουργίας µιας τέτοιας κατάστασης.

Η Ένωση µας, θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την αντιµετώπιση του εργαζόµενου Αστυνοµικού ως εξιλαστήριου θύµατος µε µοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισµό και την απόκρυψη τυχών ευθυνών ή παραλήψεων άλλων. Το πόρισµα της Εθνικής Αρχής ∆ιαφάνειας που δηµοσιεύτηκε την 04-04-2023 στην εφηµερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” αναφέρει ξεκάθαρα τους λόγους που συνέβαλαν στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των υποθέσεων αυθαιρέτων, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη και αρµοδιότητα σε διαφόρους φορείς, πλην της Αστυνοµίας. Θεωρούµε ότι η παρέµβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου θα διαλευκάνει πλήρως το πρόβληµα της οικοδοµικής αυθαιρεσίας και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πιθανώς υπάρχουν.

Θέλουµε να διαµηνύσουµε προς πάσα κατεύθυνση, αλλά κυρίως σε αυτούς που αναζητούν “νταβατζήδες”, να ψάξουν αλλού. Όλοι οι Αστυνοµικοί είναι εργαζόµενοι που λειτουργούν µε επαγγελµατισµό, σύµφωνα µε τα διατασσόµενα και στο πλαίσιο του Συντάγµατος και των Νόµων. Όποιος προσπαθήσει να τους αντιµετωπίσει διαφορετικά, θα µας βρει δυναµικά και αποφασιστικά µπροστά του.

                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                                   Ο   Γεν. Γραμματέας

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος                               ΞΕΝΕΛΛΗΣ Μιχαήλ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis