Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:39 | 06/07/2023

Μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη παιδική χαρά, κατάλληλα σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορούν να την απολαμβάνουν και τα παιδιά με αναπηρία παρέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων στον Νέο Κόσμο.

Η παιδική χαρά βρίσκεται μεταξύ των οδών Κριναγόρου και Δημώνακτος και έχει συνολική έκταση 1.428,98 τ.μ. Με τις παρεμβάσεις του δήμου αυτός ο ξεχωριστός χώρος παιχνιδιού και ψυχαγωγίας εκσυγχρονίστηκε, απέκτησε ασφαλή παιχνίδια και όργανα άθλησης και παρέχει, πλέον, τη δυνατότητα στους μικρούς Αθηναίους να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους σε ένα όμορφο περιβάλλον μέσα στο πράσινο.

Διαβάστε επίσης

Η παιδική χαρά διαθέτει, μεταξύ άλλων, κούνιες, τραμπάλες, συνθέσεις αναρρίχησης, περιστροφής και ταλάντωσης, μια ενδιαφέρουσα σύνθεση με ράμπα πρόσβασης αμαξιδίων, αλλά και καρουζέλ για αμαξίδιο.

Στο χώρο υπάρχει, επίσης, ένας παραμυθένιος τριπλός πύργος με προσβάσιμη σκάλα, γέφυρα, τσουλήθρες και στύλο πυροσβέστη, ενώ τα πιο μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν ξεχωριστές στιγμές παίζοντας σε ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες με τούνελ.

Πρώτη μέριμνα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας παιδικής χαράς είναι η ασφάλεια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου. Αυτός ο αναπλασμένος δημόσιος χώρος για την αναψυχή και το παιχνίδι των παιδιών έχει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας, σύμφωνα πάντα με τον δήμο. Η συνολική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του, εξασφαλίζει σε μικρούς και μεγάλους ατελείωτο και ασφαλές παιχνίδι κάτω από τον ήλιο. Διαθέτει ελαστικά δάπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων, διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο με μεταλλική περίφραξη και είναι απολύτως προσβάσιμος σε οχήματα έκτακτης ανάγκης.

«Ακόμη μια παιδική χαρά της πόλης ανακαινίζεται και μπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητα των μικρών Αθηναίων. Φτιαγμένη με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας και πλήρως προσβάσιμη σε παιδιά με αναπηρίες. Τα χαμόγελα και οι φωνές των παιδιών ήδη πλημμυρίζουν τους χώρους της, γεμίζοντας χαρά τη γειτονιά του Νέου Κόσμου», ανέφερε σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η παιδική χαρά έχει ενισχυθεί με τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό, όπως παγκάκια, βρύσες, κάδους και καλάθια απορριμμάτων, αλλά και πινακίδες με χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς και τα παιδιά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis