Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 18/10/2018

Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Βασίλη κατατέθηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο την 15.10.18 με αριθμ. Πρωτ. 2511 με θέμα «Με δανεικά αλεξίσφαιρα η Ελληνική Αστυνομία στην Ανατολική Αττική.
 

Η ερώτηση κατατέθηκε συνεπεία της καταγγελίας- διαμαρτυρίας του Γραμματέα ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ   ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ Χρήστου για την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής και συγκεκριμένα για ελλείψεις επαρκή αριθμού αλεξίσφαιρων γιλέκων ,έτσι ώστε να καλύπτει το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού στην Ν/Α Αττική..
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο της  Ερώτησης
 
ΕΡΩΤΗΣΗ:
 
Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
 
Θέμα: Με δανεικά αλεξίσφαιρα η ελληνική αστυνομία στην Ανατολική Αττική !
 
 
 
Κα Υπουργέ,
 
Μόνο απαράδεκτα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όσα λαμβάνουν χώρα στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τα όσα μας καταγγέλει ο Γραμματέας του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ).
 
Μετά από συναντήσεις που πραγματοποίησε στα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής διαπίστωσε, όπως μας αναφέρει, τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ειδικότερα στα αλεξίσφαιρα γιλέκα.
 
Οι αστυνομικοί προκειμένου να επιχειρήσουν, αναγκάζονται να δανείζονται το αλεξίσφαιρο γιλέκο του συναδέρφου τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Επιπλέον στην περίπτωση υπηρεσίας μεγάλης εμβέλειας η Διοίκηση δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί και να καλύψει επαρκώς με αλεξίσφαιρη θωράκιση το σύνολο του Προσωπικού.
 
Κα Υπουργέ όπως αντιλαμβάνεστε, η δική σας εμφανής αδυναμία να καλύψετε τις απαραίτητες υποχρεώσεις σας προς το σώμα αφήνει απροστάτευτους τους ανθρώπους που κάλουνται και αυτοί με την σειρά τους να προστατέψουν την ελληνική κοινωνία.
 
Σε περίπτωση, λοιπόν, που το αγνοείτε είναι χρέος μας να σας υπενθυμίσουμε την επικινδυνότητα αλλά και την αξία του έργου της ελληνικής αστυνομίας. Θα σας παρακαλούσαμε έστω και καθυστερημένα να αντιμετωπίσετε το ζήτημα με την ανάλογη σοβαρότητα και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αποφυγήν δυσάρεστων γεγονότων.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 
  1. Μπορείτε να μας ενημέρωσετε για τον ακριβή αριθμό διαθέσιμων γιλέκων και σε τι ποσοστό αυτό καλύπτει το σύνολο της αστυνομικής δύναμης;
  2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί η σκοπεύευτε να προβείτε προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη σε εξοπλισμό της αστυνομικής δύναμης;
 
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤHΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis