Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
AMPV
16:00 | 07/08/2023

Το νέο πρόγραμμα τεθωρακισμένων οχημάτων Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) του Αμερικανικού Στρατού έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Άμυνας για παραγωγή πλήρους ρυθμού.

Σε μια δήλωση στο Defense News, ένας εκπρόσωπος του προγράμματος είπε ότι εκκρεμεί η ανάθεση της σύμβασης παραγωγής πλήρους ρυθμού στην BAE Systems που κατασκευάζει τα AMPV.

Διαβάστε επίσης

Το AMPV είναι το πρόγραμμα του στρατού των ΗΠΑ για να αντικαταστήσει την οικογένεια οχημάτων M113 της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ.

Τα πρώτα τεθωρακισμένα οχήματα παραδόθηκαν στον στρατό των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το πρώτο πρωτότυπο κατασκευάστηκε το 2016. Πέντε παραλλαγές του AMPV παραδόθηκαν στον Στρατό το 2018 για δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων διοίκησης και ελέγχου, γενικής χρήσης, υποστήριξης πυρών, ιατρικής περίθαλψης και εκκένωσης.

Ο Στρατός έχει προσδιορίσει το νέο όχημα της BAE Systems ως την κορυφαία του προτεραιότητα για την ασφάλεια και την επιβίωση των στρατιωτών και ως εκ τούτου πρέπει να πληροί αυστηρές προϋποθέσεις προστασίας. Το νέο τεθωρακισμένο του αμερικανικού στρατού αξιοποιεί πτυχές του Bradley και του M109A7.

onalert με πληροφορίες από: Defense News

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis