Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:14 | 05/10/2023

Το νέο Honda e:Ny1 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της μάρκας για την Ευρώπη. Συνδυάζει νέα σχεδιαστική προσέγγιση, έχοντας τον άνθρωπο στο κέντρο.

Χρησιμοποιεί την πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F της Honda με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε ηλεκτρικά οχήματα της μικρής και μεσαίας κατηγορίας. Η νέα τεχνολογία διαχείρισης της μπαταρίας της μάρκας παρέχει αυτονομία 412 χιλιομέτρων και με ταχεία φόρτιση φορτίζει από το 10% στο 80% σε περίπου 45 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Τα φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα με τάξη στην τολμηρή μετωπική επιφάνεια, που ενσωματώνει ένα έξυπνο πάνελ μάσκας το οποίο παρέχει πρόσβαση στην κρυμμένη θύρα φόρτισης, ενώ τα πίσω φώτα συνδέονται με μια φωτεινή μπάρα LED σε όλο το πλάτος της πίσω πόρτας.

Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του εσωτερικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ευρυχωρία για όλους τους επιβάτες. Τα υψηλής ποιότητας υλικά της καμπίνας και τα πολυτελή καθίσματα συνθέτουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής προβάλλουν μια ολοκληρωμένη γκάμα λειτουργιών που κρατούν τους επιβάτες συνδεδεμένους και ενημερωμένους εν κινήσει.

Το e:Ny1 είναι εξοπλισμένο με όλες τις τεχνολογιών ασφαλείας Honda SENSING για αποτελεσματική προστασία σε όλων των ειδών τις συγκρούσεις και μείωση του φόρτου του οδηγού μέσω μιας σειράς προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης.

Οι διαστάσεις είναι παρόμοιες με του HR-V. Ετσι έχει μήκος 4,38μ, πλάτος 1,79μ και ύψος 1.58,, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,67μ. Στο e:Ny1, η ονομασία "F" (από το Front) της αρχιτεκτονικής υποδηλώνει την εγκατάσταση του κινητήρα μπροστά και την μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς. Ωστόσο, θα υπάρχουν και εκδόσεις που θα προσφέρουν τετρακίνηση. Για την εφαρμογή στην πλατφόρμα F περιλαμβάνει τη μονάδα μετάδοσης ισχύος, τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει συνολικό βάρος μόλις 77,4 κιλά και τοποθετείται πάνω από τον μπροστινό άξονα. Ο υψηλών επιδόσεων ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 204 ίππους και 310 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα έρχεται σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του περιορίζεται στα 160 χλμ/ώρα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis