Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 09/04/2023

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Επιμέλεια: ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης, ΦΟΥΚΑΣ Θεόδωρος, ΒΙΔΑΛΗΣ Ιωάννης, ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ Χρήστος, ΖΑΓΚΛΑΚΑΣ Κων/νος, ΖΑΧΑΡΗΣ Βασίλειος, ΖΑΧΟΣ Στυλιανός, ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ Αριστείδης, ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ Παναγιώτης, ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ Βασίλειος, ΠΑΛΛΗ Μαρία, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Βασίλειος, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Αλέξανδρος, ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ Περικλής, ΣΑΜΙΩΤΗΣ Αναστάσιος, ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ Μιλτιάδης

Αμεσοδρασίτικα Νέα

  • Η στήλη αυτή έχει σκοπό την καταγραφή των όσων έχουν γίνει στην υπηρεσία μας στο χρονικό διάστημα μεταξύ της έκδοσης των φύλλων «Σύγχρονη Αστυνομία». Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε προς όλους τόσο τα εργασιακά μας προβλήματα όσο και την προσφορά μας στην αποστολή και την καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα που δίνει η ΕΛ.ΑΣ.
  •  Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με τις πολλές περιπτώσεις συνδρομής που σημειώθηκαν από τα πληρώματα των περιπολικών, τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και την ομάδα «Ζ» στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους δρόμους  λόγω χιονόπτωσης στην Αττική  οι οποίες  προβλήθηκαν εκτενώς από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αποσπώντας θετικά σχόλια και επιβραβεύθηκαν από την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία. Πιο συγκεκριμένα πλήρωμα περιπολικού έσωσε 11 μηνών βρέφος μεταφέροντας το από τα διόδια Αφιδνών στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης παρέχοντας του ταυτόχρονα τις πρώτες βοήθειες. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και το έμπειρο πλην όμως υποστελεχωμένο τηλεφωνικό κέντρο στην άμεση ανταπόκριση των κλήσεων για θέματα απεγκλωβισμών, παροχής βοηθείας αλλά και πληροφοριών ενημερώνοντας έγκαιρα και έγκυρα όπου χρειαζόταν τους αρμόδιους φορείς όπως Π.Υ., Ε.Κ.Α.Β, Δήμους και Περιφέρειες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
  • Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών τίμησε τα 44χρόνια που συμπληρώθηκαν  από την ίδρυση της Ιστορικής Ομάδας «Ζ», η οποία συστάθηκε με απόφαση της τότε Ηγεσίας της Αστυνομίας Πόλεων την 17 Φεβρουαρίου 1979. Μετά τις έντονες προσπάθειες της Ένωσης Αθηνών η Ομάδα « Ζ»  μετά από μια καμπή λίγων ετών ανέκτη    την παλιά της δυναμική και αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα  αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και αρωγός στην ανάγκη των πολιτών για ασφάλεια και ουσιαστική αστυνόμευση.
  • Στα άλλα συνδικαλιστικά δρώμενα που αφορούν την υπηρεσία μας τοποθέτησαν μετά από ενόχληση που είχαμε κάνει προ καιρού σαν σωματείο μονάδα κλιματισμού τόσο στην σκοπιά του όρχου Πειραιά (Κεράνης) όσο  και εντός του όρχου πού είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας ύστερα από ενημέρωση των συναδέλφων που υπηρετούν στον όρχο. Αξιοσημείωτη η βοήθεια και μέριμνα της διοίκησης της Υπηρεσίας μας και ειδικά του Α/Δ   κ. ΝΕΖΗ Ιωάννη προϊστάμενου της ‘Α Υποδ/νσης Άμεσης Δράσης.
  • Να ευχηθούμε στον νέο διοικητή της Υπηρεσίας μας Ταξίαρχο κ. ΚΩΣΤΗ Διονύσιο καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα και υποσχόμαστε να μας βρει αρωγούς στις ενέργειες που αφορούν την βελτίωση τόσο της Υπηρεσίας μας όσο και των υπηρετούντων σε αυτή.
  • Κλείνοντας να αναφερθούμε και στις βραβεύσεις συναδέλφων που πραγματοποιήθηκαν για πράξεις εξαίρετες που υπερβαίνουν το καθήκον και πιο συγκεκριμένα : Α) Την 19-02-2023 έλαβαν τιμητική βράβευση, από τον ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί  του 2ου Τμήματος ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έδειξαν επαγγελματισμό και ιδιαίτερο ζήλο, θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο,  κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, που είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη επικίνδυνων δραστών (συμμορία) που πραγματοποιούσαν ληστείες κατ΄ εξακολούθηση και κλοπές μοτ-των κατά συρροή με απειλή όπλου. Β) Από τον όμιλο φίλων αστυνομίας Δυτικής Αττικής βραβευτήκαν οι συνάδελφοι Αναγνώστου- Σαββαΐδης σχετικά με την ένοπλη συμπλοκή στο Ίλιον-Αττικής αλλά και οι Φλέσσας-Δημόπουλος για περιστατικό διάσωσης βρέφους στον Πειραιά Αττικής.

                            «Η ισχύς εν τη ενώσει»

2

1

4

3

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis