Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:14 | 19/12/2022

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Επιμέλεια: ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης, ΦΟΥΚΑΣ Θεόδωρος, ΒΛΑΧΟΣ Αντώνιος, ΒΙΔΑΛΗΣ Ιωάννης ,ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ Χρήστος, ΔΟΥΜΟΥΣΙΑΡΗΣ Πέτρος, ΖΑΓΚΛΑΚΑΣ Κων/νος, ΖΑΧΑΡΗΣ Βασίλειος, ΖΑΧΟΣ Στυλιανός, ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ Αριστείδης, ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ Παναγιώτης, ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ Βασίλειος, ΠΑΛΛΗ Μαρία, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Βασίλειος, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Αλέξανδρος, ΡΑΪΖΗΣ Όμηρος, ΣΑΜΙΩΤΗΣ Αναστάσιος, ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ Μιλτιάδης

Αμεσοδρασίτικα Νέα

Η στήλη αυτή έχει σκοπό την καταγραφή των όσων έχουν γίνει στην υπηρεσία μας στο χρονικό διάστημα μεταξύ της έκδοσης των φύλλων «Σύγχρονη Αστυνομία». Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε προς όλους τόσο τα εργασιακά μας προβλήματα όσο και την προσφορά μας στην αποστολή και την καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα που δίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την στήλη μας χωρίς να αναφερθούμε στην τιμητική βράβευση που έλαβαν οι δύο συνάδελφοι μας που ενεπλάκησαν στο αιματηρό ένοπλο περιστατικό με σοβαρό κακοποιό στο Ίλιον Αττικής. Βράβευση που έλαβε χώρα την ημέρα εορτής, του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου και πραγματοποιήθηκε από την πολιτική και φυσική ηγεσία.

Αλλάζοντας σελίδα αναφερόμενοι στις εντατικές ενέργειες εκ μέρους της Ε.ΑΣ.Υ.Α και στις συνεχείς προσπάθειες εκ μέρους του προεδρείου και των αντιπροσώπων οι οποίες απέφεραν επιτέλους καρπούς όπως δείχνει η παρούσα κατάσταση στην ομάδα «Ζ» τονίζουμε πως η Ομάδα Ζ μετά από 3 χρόνια πτώσης πλέον έχει ενισχυθεί με αρκετούς συναδέλφους και  σε καθημερινή βάση κινούνται όλο το 24ωρο πάνω από δέκα ζευγάρια Ζητάδων στο ευρύτερο κέντρο Αθηνών αυξάνοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και εξυπηρετώντας φυσικά τον μεγάλο φόρτο εργασίας της Άμεσης Δράσης , τον όποιο είχαν επωμιστεί μέχρι πρότινος τα περιπολικά. Επιπλέον οι Ζητάδες  εργάζονται πλέον σε ωράριο τεσσάρων αλλαγών πράγμα το οποίο σημαίνει περισσότερες ώρες ανάπαυσης από την λήξη μέχρι την ανάληψη νέας υπηρεσίας .Τροχοπέδη στην ανοδική αυτή πορεία αποτελούν οι εναπομείναντες ακίνητοι στόχοι οι οποίοι σπαταλούν το 40% της δύναμης της Ομάδας.

Αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ένωσης Αθηνών που υπηρετούν στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Ταξίαρχο κ. ΔΟΣΧΟΡΗ Σπυρίδων και τον Υποδιοικητή και επικεφαλής της Β’ Υποδιεύθυνσης Ταξίαρχο κ. ΚΩΣΤΗ Διονύσιο, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα με τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους  συναδέλφους – μέλη της που υπηρετούν στην Άμεση Δράση.

Αναφερόμενοι και στο τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Δράσης το οποίο δεν είναι τόσο «διάσημο» στις περγαμηνές της Υπηρεσίας αλλά εξίσου σημαντικό στην εύρυθμη λειτουργία της αξίζει να τονίσουμε ότι καθημερινά γίνεται δέκτης πληθώρας τηλεφωνημάτων ιδίως υψηλής προτεραιότητας για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, εξαφανίσεις ανηλίκων, προθέσεις αυτοχειρίας και θεωρούμε μείζον θέμα προς επίλυση την αποσυμφόρηση του από τηλεφωνήματα ελάσσονος σημασίας πληροφοριών όπως εφημερεύοντα νοσοκομεία , εφαρμογή δακτυλίου, παροχή αριθμών τηλεφωνικών αστυνομικών υπηρεσιών. Μην ξεχνάμε ότι το «100» είναι βασική υπηρεσία πρώτης ανταπόκρισης και τα δευτερόλεπτα «μετράνε».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι  καλωσόρισαν στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Άμεσης Δράσης, τους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες έτους 2022, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην Υπηρεσίες μας. Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση για τα δικαιώματα που αυτοί οφείλουν να γνωρίζουν στην έναρξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας στο Σώμα και για ποιους λόγους πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη, στο Σωματείο τους, την Ένωση Αθηνών. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών τους εύχεται καλή αρχή και θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους. Ευχαριστούμε από καρδίας  τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής Ταξίαρχο κ. ΔΟΣΧΟΡΗ Σπυρίδων, τον Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και επικεφαλής της Β’ Υποδιεύθυνσης Ταξίαρχο κ. ΚΩΣΤΗ Διονύσιο, καθώς και τον επικεφαλής της Α’ Υποδιεύθυνσης της Α.Δ. Α/Δ’  κ. ΝΕΖΗ Ιωάννη για την παραχώρηση των υπηρεσιακών χώρων και την εν γένει συνδρομή τους στην όλη διαδικασία.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας δυναμικά σύσσωμοι όπως το κάνουμε τα τελευταία χρόνια προκειμένου να βελτιώσουμε τις εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών που υπηρετούν στην Άμεση Δράση.

                                                   Η ισχύς εν τη ενώσει

ΑΔ1

ΑΔ3

ΑΔ2

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis