Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 27/10/2023

Ανακοίνωση  Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής 

Η δυσάρεστη εικόνα -η οποία εκθέτει διεθνώς τη Χώρα μας- με τις ατελείωτες ουρές που δημιουργήθηκαν στα σημεία διαβατηριακού ελέγχου του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά το αποτέλεσμα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι απόρροια της αποχώρησης των Δόκιμων Αστυφυλάκων αλλά και των αποσπασθέντων συναδέλφων μας από την επαρχία προς ενίσχυση του Αερολιμένα, γεγονός το οποίο έφερε στην επιφάνεια μια παθογένεια η οποία διαιωνίζεται.

Δεν πρόκειται όμως για ένα πρόβλημα άγνωστο προς τους Διοικούντες. Επανειλημμένα η Ένωσή μας έχει αναφερθεί στο παρελθόν με Ανακοινώσεις και έγγραφά της στο ζήτημα, αναδεικνύοντας την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στις Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής, μεταξύ των οποίων και της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών η οποία αποτελεί βιτρίνα για τη Χώρα μας δεδομένου πως είναι το πρώτο μέρος που αντικρίζουν οι τουρίστες, αλλά και διερχόμενοι επιβάτες με προορισμό άλλες χώρες. Ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση με ικανό αριθμό μόνιμων και εξειδικευμένων Αστυνομικών, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει η συγκεκριμένη Διεύθυνση στις απαιτήσεις που ανακύπτουν.

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί -από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού- προστέθηκαν και τα θέματα λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Γάζα και τον κίνδυνο για τρομοκρατικά χτυπήματα σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες, αλλά και στην Ελλάδα.

Ο Αερολιμένας έπρεπε να ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό κάθε χρόνο, έτσι ώστε να υπάρχει η αναγκαία επάρκεια και εξειδίκευση για τον έλεγχο των διαβατηρίων και της αναγνώρισης της γνησιότητας ή μη των ταξιδιωτικών εγγράφων κάθε επισκέπτη στη Χώρα μας.

Έστω και τώρα, απαιτείται η αλλαγή του Π.Δ. προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα στους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες, να μπορούν να τοποθετηθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βάσει των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τόσο με την λειτουργία όλο το χρόνο του Δορυφορικού Σταθμού (STB) το οποίο επί της ουσίας αποτελεί ένα δεύτερο αεροδρόμιο μέσα στο ήδη υπάρχον, όσο και με την επιβατική κίνηση η οποία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους θερινούς μήνες όπως γινόταν παλαιότερα, πρέπει να ενισχυθεί η εν λόγω Διεύθυνση με διακόσιους (200) νέους Αστυφύλακες οι οποίοι θα εξειδικευτούν στο αντικείμενο του διαβατηριακού ελέγχου.

Επισημαίνεται πως δεν αποτελεί λύση η ενίσχυση με προσωπικό από τις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής, κάτι το οποίο γίνεται σήμερα μετατοπίζοντας ουσιαστικά το πρόβλημα.

Δυστυχώς, κατά τις τελευταίες εσωτερικές μεταθέσεις της Γ.Α.Δ.Α. το καλοκαίρι και παρά το γεγονός πως η Ένωσή μας είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο επισημαίνοντας το πρόβλημα, η πλειοψηφία των συναδέλφων μας που επιθυμούσε να μετατεθεί σε Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής, έλαβε απορριπτική απάντηση.

Ζητάμε την άμεση ενίσχυση του Αεροδρομίου με νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες και παράλληλα να γίνονται δεκτά όλα τα αιτήματα των ήδη υπηρετούντων σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για απόσπαση ή μετάθεση στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis