Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
08:41 | 06/08/2023

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

ΑΜΕΣΗ (ΔΡΑΣΗ) ΑΛΛΑΓΗ

Διαβάστε επίσης

          Αισίως έχουμε φτάσει το πρώτο μισό του έτους 2023 και μέχρι στιγμής το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει επιδείξει ένα σπουδαίο πρόσωπο στην κοινωνία δίνοντας δυνατά «χτυπήματα» τόσο στο οργανωμένο έγκλημα όσο και στους υπόλοιπους παραβατικούς χαρακτήρες που βρίσκονται μέσα στην κοινωνία μας. Καθημερινά, γίνονται εξιχνιάσεις μεγάλων και πολύκροτων υποθέσεων αλλά και συλλήψεις των λεγόμενων κοινών εγκληματιών από το προσωπικό των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Σ αυτό σημαντικό ρόλο φυσικά έχει παίξει το ήθος και ο επαγγελματισμός του προσωπικού όλης της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αποτελώντας την αιχμή του δόρατος την ένστολης αστυνόμευσης στο λεκανοπέδιο της Αττικής καταφέρνουν και προσδίδουν το αίσθημα της ασφάλειας καθημερινά, με αυταπάρνηση και με κίνδυνο ζωής, σε όλους τους συμπολίτες μας. 

          Ωστόσο αυτό πάντα δεν είναι εύκολο. Η μετάβαση που έγινε στο ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας, που προφανώς πλέον μας προστατεύει από τις υποκλοπές που γίνονταν στο παρελθόν από τους κακοποιούς, μας έβαλε ένα βήμα μπροστά αλλά δεν είναι επαρκές καθώς ακόμη υπάρχουν δυσλειτουργίες. Πολλές περιοχές της Αττικής δεν έχουν καλή κάλυψη σήματος ενώ ακόμη και οι ίδιες οι συσκευές πολλές φορές κολλάνε, με αποτέλεσμα η επικοινωνία μεταξύ του κέντρου επιχειρήσεων και των πληρωμάτων των περιπολικών και των δικύκλων την κρίσιμη ώρα να δυσχεραίνεται. Επιπλέον, η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να ανανεώσει τον απαρχαιωμένο στόλο οχημάτων που μέχρι τώρα με νύχια και με δόντια κρατούσαν και συντηρούσαν, με προσωπικά έξοδα πολλές φορές, στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους τα πληρώματα προκειμένου και τα οχήματα να είναι αποτελεσματικά και ασφαλή αλλά και η εικόνα της Αστυνομίας αλλά και της ένδοξης Άμεσης Δράσης στην κοινωνία να είναι η δέουσα. Αυτό όμως δεν αρκεί. Η εκτίμηση πολλών συναδέλφων είναι πως τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης χρειάζονται ενίσχυση με προσωπικό ούτως ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη αστυνόμευση στις γειτονιές της Αθήνας και οι συμπολίτες μας να νιώθουν πραγματικά ασφαλείς και την αστυνομία δίπλα τους κι όχι απέναντι τους.

         Για τον λόγο αυτό και με τις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις της ΓΑΔΑ είναι αναγκαίο η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής να ενισχυθεί με προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθεί και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.

      Τέλος, θέλω να τονίζω σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται το φιλότιμο, το ήθος και την υπερπροσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουν οι συνάδελφοι μου τόσο στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας ΑΛΛΑ και στο κοινωνικό έργο που επιδεικνύουν στην κοινωνία βοηθώντας χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη σαν να ήταν οι δικοί τους άνθρωποι δίχως καμία διάκριση. Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis