Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:59 | 14/12/2022

Ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε με νέες δηλώσεις στην πολύκροτη υπόθεση από τη Θεσσαλονίκη, με τον θάνατο του 16χρονου Ρομά. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός θα μάθει πιθανότατα σήμερα την απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί…

Ένα 24ωρο μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Κούγιας που υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο αστυνομικό, μιλάει για την υπόθεση που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα. Ο ποινικολόγος επανέλαβε πως ο πελάτης του, δεν ήθελε ούτε να σκοτώσει ούτε να τραυματίσει τον ανήλικο. Επικαλέστηκε τις σφαίρες που είχε το υπηρεσιακό του όπλο. Όπως είπε, αν ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή του Κώστα Φραγκούλη, θα χρησιμοποιούσε και τις 13 σφαίρες και όχι τις δύο. Εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη λύπη του, για τον θάνατο του παιδιού και υποστήριξε πως μέσα στη μέρα θα υπάρξουν εξελίξεις για τον πελάτη του.

Διαβάστε επίσης

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως μετά και τον θάνατο του 16χρονου, αλλάζει το κατηγορητήριο και μετατρέπεται σε «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» από «απόπειρα», που ήταν προηγουμένως. Ο εντολέας του, όπως ισχυρίζεται ήταν σε «νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά». Βέβαια, «δυστυχώς», όπως υπογράμμισε ο έμπειρος ποινικολόγος, στον εν λόγω δρόμο «υπάρχουν σαμαράκια, αναπήδησε η μοτοσικλέτα και πήγε πιο ψηλά».

Υπογράμμισε, επίσης, πως ο αστυνομικός δεν ήθελε να πυροβολήσει: «Ο εντολέας μου δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί. Είχε περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες. Δυστυχώς το παιδί έφυγε απ’ τη ζωή».

Τέλος, σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής ανέφερε: «Το Δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί σήμερα. Δεν έχω δει στα 50 χρόνια, που δουλεύω τέτοια εξέλιξη. Όταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτική, η υπόθεση εισάγεται προς κρίση στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών εντός 5 ημερών. Υποχρεωτικά προτείνει ο εισαγγελέας, αλλά αποφασίζει το συμβούλιο. Θα έπρεπε να επιληφθεί άλλος εισαγγελέας. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε τουλάχιστον 50 εισαγγελείς. Ο εισαγγελέας, που πρότεινε είναι αυτός, που διαφώνησε». 

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis