Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αλεξησ κουγια
12:00 | 22/12/2022

Απολογείται σήμερα ενώπιον του Ανακριτή ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατά τη διάρκεια καταδίωξης πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο λίγες ημέρες μετά, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ιπποκράτειου.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι “η Δικαιοσύνη ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται. Λυπήθηκα που είπαν οι πρόεδροι Ρομά ότι δεν θα γίνουν φασαρίες, αλλά εάν δεν μπει στη φυλακή θα γίνουν και κανείς δεν τους έχει συλλάβει. Οι προϋποθέσεις για την προσωρινή κράτηση ή όχι ενός κατηγορουμένου είναι συγκεκριμένες“.

Διαβάστε επίσης

Μάλιστα, για το ενδεχόμενο να προφυλακιστεί τελικά ο 34χρονος καθώς -μετά τον θάνατο του 16χρονου- αναβαθμίστηκε η ποινική δίωξη σε βάρος του, ο κ. Κούγιας υποστήριξε: “Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει συζήτηση για το εάν η αναβάθμιση της ποινικής δίωξης μπορεί να σημάνει και την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου. Αυτό το θέμα έχει λυθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Το αδίκημα που παραπέμφθηκε είναι ακριβώς το ίδιο αδίκημα που καλείται σήμερα να απολογηθεί. Η συμπεριφορά είναι ίδια. Το βούλευμα είναι δεσμευτικό. Δεν δικαιούται κάποιος να λέει ότι μπορεί να κρατηθεί προσωρινά ο κατηγορούμενος“.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 34χρονος αστυνομικός είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε συμπληρωματική ερώτηση του τεθεί από τον Ανακριτή.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει πραγματογνωμοσύνη για το βίντεο με την καταδίωξη, ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε πως η “Δικαιοσύνη όταν έχει ανάγκη συνδρομής ειδικών μέσων προσφεύγει σε πραγματογνώμονες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε τίποτε. Νομίζω θα το κάνει ούτως ή άλλως ο κ. Ανακριτής. Εάν η πραγματογνωμοσύνη αφορά το ενδεχόμενο υποψίας να έχει γίνει παρέμβαση στο βίντεο, αυτός που το ισχυρίζεται ας μιλήσει στην Αστυνομία“.

Πηγή:  thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis