Μια απίστευτη κινητοποίηση των αρχών έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (08.06.2026) στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου ένας υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων να μην χάσει την ευκαιρία να εξεταστεί εξαιτίας του κυκλοφοριακού χάους που παρέλυσε την Περιφερειακή Οδό.
Μια ασυνήθιστη επιχείρηση στήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη άφιξη μαθητή σε εξεταστικό κέντρο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς η έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Περιφερειακή Οδό απειλούσε να τον αφήσει εκτός διαδικασίας.
Διαβάστε επίσης
Η κατάσταση στους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με αποτέλεσμα αρκετοί υποψήφιοι να αντιμετωπίσουν δυσκολίες κατά τη μετακίνησή τους προς τα σχολεία όπου εξετάζονταν.
Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, οι εκπαιδευτικές αρχές βρίσκονταν από νωρίς σε συνεχή επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, παρακολουθώντας την πορεία των μαθητών και παρεμβαίνοντας όπου χρειαζόταν.
Περιπολικό άνοιξε δρόμο μέσα στην κίνηση
Η πιο δύσκολη περίπτωση αφορούσε μαθητή από τη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέμενε εγκλωβισμένος στην Περιφερειακή Οδό λίγη ώρα πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ενεργοποιήθηκε άμεσα μηχανισμός συνδρομής, με περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας να φτάνει στο σημείο και να συνοδεύει τον μαθητή μέχρι το εξεταστικό κέντρο, ανοίγοντας δίοδο μέσα από το μποτιλιάρισμα.
Χάρη στην παρέμβαση των αρχών, ο υποψήφιος κατάφερε να φτάσει στο σχολείο λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της εξέτασης, αποφεύγοντας τον αποκλεισμό από τη διαδικασία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού, οι αρμόδιες υπηρεσίες διατηρούσαν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Παιδείας και τις διευθύνσεις των εξεταστικών κέντρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.
«Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε κανένας μαθητής να μη στερηθεί τη συμμετοχή του στις εξετάσεις εξαιτίας έκτακτων συνθηκών», ανέφερε ο κ. Κόπτσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών.
Παράλληλα, οι αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν και τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε σε σχολική μονάδα της περιοχής, όπου παρουσιάστηκε διακοπή ρεύματος λίγο πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
Η βλάβη αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και η διαδικασία διεξήχθη χωρίς καθυστερήσεις ή επιπτώσεις για τους υποψηφίους.
Υποψήφιος έμεινε εκτός εξετάσεων
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αποκάλυψε επίσης ότι υπήρξε περίπτωση μαθητή ΕΠΑΛ ο οποίος δεν κατάφερε να συμμετάσχει στις εξετάσεις, καθώς προσήλθε με καθυστέρηση περίπου 30 λεπτών.
Όπως διευκρίνισε, ο μαθητής δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, γεγονός που δεν επέτρεψε την παροχή βοήθειας. Τόνισε μάλιστα ότι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης η άμεση επικοινωνία με τις αρχές είναι καθοριστική, ώστε να μπορούν να ενεργοποιηθούν οι απαραίτητοι μηχανισμοί υποστήριξης.
Πηγή: grtimes.gr