Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 03/04/2024

Απομακρύνθηκε από τη θέση του ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου, που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο να συνομιλεί με την άτυχη Κυριακή, λίγο πριν τη σκοτώσει ο πρώην σύντροφός της, ακριβώς έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω αστυνομικός, που ακούγεται να λέει στο θύμα "το περιπολικό δεν είναι ταξί", είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Διαβάστε επίσης

 

Επίσης, όπως αποφασίστηκε, αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με το Mega, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην Άμεση Δράση και μίλησε με την 28χρονη το μοιραίο βράδυ, υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας και εντάχθηκε στην Άμεση Δράση τον Οκτώβριο όταν επιχειρήθηκε επανενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο αστυνομικός ρωτήθηκε από τους συναδέλφους του τι σημαίνει η φράση που είπε στην άτυχη κοπέλα: "Δεν είναι ταξί το περιπολικό".

Η απάντησή του ήταν πως το είπε εν τη ρύμη του λόγου, δεν το θυμάται και το είπε επειδή νόμιζε εκείνη την ώρα ότι ο κίνδυνος για την 28χρονη ήταν στο σπίτι της και όχι στο αστυνομικό τμήμα.

Όσον αφορά τον φρουρό, ήταν μέσα στο κουβούκλιο και, όπως είπε, δεν αντιλήφθηκε πως υπάρχει κάποια ένταση.

Η Σταματία Μάρκου, δικηγόρος του φρουρού, είπε στην εκπομπή "Live News" του Mega: "Είναι συγκλονισμένος. Αυτό που μου μετέφερε είναι πως όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό που έκανε είναι να αφοπλίσει τον δράστη καθώς είχε τη διάθεση να τραυματίσει κι άλλους. Μπροστά του αυτοτραυματίστηκε. Το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ανεξαρτήτως της καταδίκης του, ο ίδιος δεν τα είχε δεχτεί ποτέ. Δεν αντιλήφθηκε αυτό που έγινε. Ποια είναι η δουλειά του, να ελέγχει το κάθε περαστικό; Της επιτέθηκε πισώπλατα. Ο εντολέας μου έβλεπε το πρόσωπο της κοπέλας".

Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όσον αφορά το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ατόφιο από χθες, από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγές της ΕΛΑΣ υπενθυμίζουν ότι το ηχητικό είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς, και στο ΑΤ και στο τηλεφωνικό κέντρο, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis