Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ευελπισ
12:03 | 03/07/2023

Πολλές φορές τα λόγια είναι μικρά για να περιγράψουν το μέγεθος του πόνου δύο γονιών που χάνουν τόσο απρόσμενα το παιδί τους. Στην περίπτωση ενός φίλου της οικογένειας του 20χρονου Ευέλπιδος Γιώργου Χατζιώνα που πέθανε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην Ελλάδα, ένα κείμενο βρίσκει μέσα από τις λέξεις τον δρόμο της παρηγοριάς για την οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, προκαλώντας συγκίνηση αλλά και απέραντη θλίψη για το τραγικό αυτό περιστατικό.

 

Διαβάστε επίσης

 

Γράφει συγκεκριμένα ο φίλος της οικογένειας Χατζιωνά:

    Η χορεία των αγγέλων έγινε από προχθές την Παρασκευή πλουσιότερη! "Άγγελος" όχι ως σχήμα λόγου αλλά κατά κυριολεξία! Εύελπις Γιώργος Χατζιωνά. Το 6ο παιδί της ευλαβέστατης οικογένειας Χατζιωνά. Μιας οικογένειας που αποτελεί πρότυπο σε μια εποχή που έχουν κλονιστεί αξίες και ιδανικά. Ο πατέρας ιερέας, η μητέρα υπόδειγμα μάνας και αφοσιωμένης συζύγου. Ο πατέρας εφημέριος στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου στη Λευκωσία.
    Πάντοτε αχώριστοι φίλοι και συνάδελφοι! Συνάδελφοι στην Τράπεζα Κύπρου, συνάδελφοι και στην ιεροσύνη. Δύσκολες οι στιγμές για ένα γονιό που χάνει ξαφνικά και απρόσμενα το παιδί του.
    Γιώργο μου γνωρίζω ότι εκεί που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι τα πάντα, απλά γιατί οι άγγελοι κυκλοφορούν διαρκώς ανάμεσα μας. ΄Έχουν παρρησία στο Θεό και προσεύχονται για μας. Είμαι σίγουρος πως σ' αυτές τις δύσκολες ώρες προσεύχεσαι και για την οικογένειά σου να τους δίνει ο Θεός δύναμη και παρηγοριά. Το ίδιο δεσμεύομαι να πράξω και εγώ ως οικογενειακός φίλος.

Η σορός του Χατζιωνά μεταφέρεται σήμερα Δευτέρα στις 16.00 στην Κύπρο. Αύριο εξάλλου, πρόκειται να μεταβούν στην Ελλάδα δύο μέλη της οικογένειας για αναγνώριση και για την μεταφορά του για την ταφή.

Στο μεταξύ, την απέραντη οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη του Υπουργείου Άμυνας για τον αδόκητο χαμό του δευτεροετή Εύελπι Γιώργου Χατζηιωνά, εξέφρασε ο Υπουργός Μιχάλης Γιωργάλλας στον Επιμνημόσυνο Λόγο του σε Εκδήλωση Μνήμης των Ηρωικώς Απόντων Πολεμιστών του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, που διοργάνωσε την Κυριακή ο Σύνδεσμος Πολεμιστών του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού 1974, στο στρατόπεδο Μιχαλάκη Παρίδη στην Απλάντα.

Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε πως ο Γιώργος αποτελούσε υπόδειγμα άριστου Εύελπι με φιλοδοξίες κι όνειρα. Ήταν ένας ενάρετος νέος που με σεμνότητα επιζητούσε τη διάκριση σε ότι καταπιανόταν. Η μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς θα τον θυμάται πάντα λεβέντη, αγέραστο και χαμογελαστό. Η Κύπρος θρηνεί ένα πραγματικό παλικάρι,  που έσβησε κατά την εκπαίδευση για την υπεράσπιση της πατρίδας, ανέφερε ο κ. Γιωργάλλας.

Πηγή: alphanews.live

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis