Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
νυχτα
10:30 | 10/08/2023

"Αγαπητό policenet, είμαι αστυνομικός με σχεδόν 30 έτη υπηρεσίας και εμπειρίας στο πεζοδρόμειο.

Θα ήθελα κι εγώ να πω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του νέου παιδιού που έχασε τοσο άδικα τη ζωή του στα εγκληματικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε επίσης

Βλέπω στο δημόσιο διάλογο πως πολλοί χρεώνουν τα όσα συνέβησαν σε επιχειρησιακούς παράγοντες και σε Διοικητές - Αξιωματικούς.

Θα με βρουν σύμφωνο. Πράγματι σε κάθε σοβαρή Αστυνομία του εξωτερικού το επιχειρησιακό πρόσταγμα το έχουν πάντα Αξιωματικοί. Εκείνοι έχουν και την τελική ευθύνη για το αποτέλεσμα. 

ΟΜΩΣ, αφού οι Αξιωματικοί έχουν τις ευθύνες, μήπως να φροντίζατε να έχουν και μεγαλύτερα περιθώρια πρωτοβουλιών;

ΜΗΠΩΣ ήρθε η στιγμή στις επόμενες Κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. να μην εφαρμοστούν κομματικά κριτήρια από το βαθμό του Ταξιάρχου και πάνω;

ΜΗΠΩΣ θα πρέπει και οι Αξιωματικοί να έχουν λόγο όταν "αδειάζουν" οι Υπηρεσίες τους με διαταγές που μετακινούν το προσωπικό τους, ξαφνικά και χωρίς κανένα σχεδιασμό;

ΜΗΠΩΣ θα πρέπει οι Αξιωματικοι να είναι πιο θωριακισμενοι απέναντι σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις επί το έργο τους;

ΜΗΠΩΣ θα πρέπει οι Αξιωματικοί να πάψουν να αισθάνονται τόσο "αδύναμοι" απέναντι σε συνδικαλιστές, τοπικούς άρχοντες, οξύθυμους οικονομικούς "παράγοντες", πολιτικούς παράγοντες και τόσους άλλους που θέλουν κάποιες φορές να τους επιβάλλουν πως θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους.

Κλείνοντας, επισημαίνω πως την ευθύνη την έχουν (και κατά την άποψη μου πρέπει να την έχουν) οι Αξιωματικοί.

Ωστοσο, θα πρέπει όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις να εργαστούν προς μία λογική που θα φέρει στην ΕΛ.ΑΣ. Αξιωματικούς ισχυρούς και αυτόνομους.

Εως τοτε, θα καρατομείτε, θα ξανα καρατομείτε, θα μετακινείτε και θα αλλάζετε τους Διοικητές, όμως τίποτα δεν θα αλλάζει στην ουσία.

Αυτή είναι η άποψη μου. Πήρα το θάρρος να σας την στείλω λόγω των 3 δεκαετιών υπηρεσίας που κουβαλάω στην πλάτη μου και θα χαρώ πολύ να την φιλοξενήσετε στο policenet. Kαλή συνέχεια σε εσάς και τους αναγνώστες σας"

Η ανωτέρω επιστολή εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis