Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:40 | 14/05/2024

ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Φλώρινα 14/05/2024

Προς το Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας

Κοιν: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ( Π.Ο.ΑΣ.Υ)

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ…

(ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ Ιατοριών Α,142)


Κύριε Πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι του ΔΣ.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία όσα συμβαίνουν στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας . Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για τον "βίαιο ξεριζωμό" των συναδέλφων μας, οι οποίοι διατάσσονται ΄΄εν μία νυκτί΄΄ , να στελεχώσουν τις υπηρεσίες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, χωρίς την θέληση τους και χωρίς να ληφθούν υπόψιν θέματα οικογενειακά, προσωπικά, υγείας κτλ. Αυτό συμβαίνει την ίδια ώρα που η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ "φρόντισε" να μειώσει την ημερήσια αποζημίωση για την πληρωμή του καταλύματος από τα 104 ευρώ, στα 30 !!!, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εύρεση καταλύματος που να πληρεί τις στοιχειώδεις προδιαγραφές για μια αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων που αποσπώνται. Έχουμε γίνει δέκτες πολλών καταγγελιών από συναδέλφους που αποσπώνται για τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των καταλυμάτων που αυτή την εποχή είναι ακόμα μεγαλύτερες λόγω της τουριστικής περιόδου και φυσικά η αποζημίωση των 30 ευρώ που δίνεται δεν καλύπτει ούτε το 1/3 της δαπάνης που απαιτείται, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να πληρώνουν ακόμα και από την τσέπη τους το κατάλυμα.

Παράλληλα βλέπουμε να έχει ξεσπάσει στην κυριολεξία ένας "εμφύλιος" μεταξύ των συναδέλφων για το ποιος θα "χωθεί" , γεγονός που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους διοικητές των τμημάτων, που από την μια βλέπουν τα τμήματα τους να χάνουν σημαντικό αριθμό αστυνομικών εις βάρος της αστυνόμευσης της περιοχής και της εύρυθμης λειτουργία της υπηρεσίας και από την άλλη είναι αναγκασμένοι να παίξουν τον άχαρο ρόλο να στείλουν συναδέλφους στην "εξορία".

Πραγματικά αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες μας φέρνουν στο μυαλό εποχές αλήστου μνήμης που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, όπου ο αστυνομικός "κοιμόταν στην Φλώρινα και ξυπνούσε στο Καστελόριζο".

Μετά από όλα αυτά και δεδομένου του γεγονότος ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί τίποτα από την κυβέρνηση σε σοβαρά ζωτικά ζητήματα που απασχολούν τον Φλωρινιώτη αστυνομικό όπως:

Α) Η θεσμοθέτηση του επικίνδυνου της εργασίας ( αλήθεια τι απέγινε εκείνη η περιβόητη επιτροπή που είχε συστήσει ο πρώην υπουργός κ. Θεοδωρικάκος να μελετήσει για τις συνθήκες αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας μας;)

Β) Η επέκταση του επιδόματος παραμεθόριου και στην Φλώρινα

Γ) Η έλλειψη σοβαρής μέριμνας για την αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων που αποσπώνται για υπηρεσιακούς λόγους.

Δ) Η πολυετής παραμονή των νέων αστυφυλάκων σε υπηρεσίες της Αττικής χωρίς καμία ελπίδα μετάθεσης τους στον τόπο συμφερόντων τους πριν την παρέλευση τουλάχιστον 15 ετών υπηρεσίας.

Ε) Η διαρκής συρρίκνωση του έμψυχου δυναμικού της Δ.Α Φλώρινας και η απουσία σχεδιασμού για την αναπλήρωση των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους

Καλούμε

Την διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας αντί της προγραμματισμένης Έκτακτης Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης στις 15 Μαϊου και ώρα 11:00 π.μ , την ίδια ώρα να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για όλα όσα έχουν αναφερθεί. Δεν είναι δυνατόν σε αυτές τις συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουμε αντί να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας όπως ορίζει το συνδικαλιστικό μας καθήκον, εμείς να σκεφτόμαστε τις πρόωρες εκλογές και το πως θα κρατήσουμε τις καρέκλες μας.

Επίσης καλούμε την διοίκηση της Ένωσης μας να μεταφέρει την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων στους τοπικούς βουλευτές και σε όλους τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες προκειμένου και αυτοί να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης και να γίνουν αρωγοί και συμπαραστάτες στα δίκαια αιτήματα μας .

Τέλος καλούμε την διοίκηση της Ένωσης μας να ενημερώσει την Ομοσπονδία μας για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μέσω αυτής να προβούμε σε περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνάδελφοι.

Η ώρα του αγώνα έφτασε!

Ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές χωρίζουν τον καθένα από μας και ας φροντίσουμε να προστατεύσουμε τον συνάδελφο που σήμερα αισθάνεται απροστάτευτος και ταπεινωμένος.

Εν αναμονή των ενεργειών σας...

Οι καιροί ου μενετοί…

ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Οι υπογράφοντες

Θεοφανίδης Σωτήρης (Μέλος Δ.Σ Ε.Α.Υ.Φ).

Πετρίδης Πάρης ( Μέλος Δ.Σ Ε.Α.Υ.Φ)

Καρακώστας Μανώλης ( Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Φ στην. Π.Ο.ΑΣ.Υ)

Ψαλλίδας Γεώργιος ( Αντιπρόσωπος στην Ε.Α.Υ.Φ Π.Ο.ΑΣ.Υ).

ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis