Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
AEGEAN
12:28 | 07/11/2023

Ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών της AEGEAN για την εκπαίδευση πιλότων της πολιτικής αεροπορίας έχει ξεκινήσει!

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε το 2018 και επεκτάθηκε για τρία ακόμη έτη την περυσινή χρονιά, προσφέρουμε τη δυνατότητα σε νέες και νέους να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας (Integrated Commercial Pilot License with MCC) και να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους, ως πιλότοι αεροσκαφών στο στόλο της AEGEAN και της Olympic Air.

Διαβάστε επίσης

Ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων για τους επόμενους 40 υποψήφιους/υποψήφιες που ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου 2023 απευθύνεται σε Έλληνες και Κύπριους υπηκόους και προβλέπει θεωρητική και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων αποκλειστικά στις σχολές Global Aviation, με έδρα την Αθήνα, και Egnatia Aviation, με έδρα την Καβάλα. Οι σπουδές είναι πλήρους φοίτησης με διάρκεια από 17 έως 19 μήνες και ημερομηνία έναρξης φοίτησης την 4η Μαρτίου 2024.

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής βασικές προϋποθέσεις:

Να έχουν την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα.
Να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1995.
Να είναι τουλάχιστον κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου.
Να γνωρίζουν άριστα την ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Η πιστοποίηση του επιπέδου της Αγγλικής γλώσσας θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η εκπαίδευση στις σχολές διαρκεί 17 με 19 μήνες.

Περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, διάρκειας περίπου 9 μηνών και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων, διάρκειας περίπου 7 - 8 μηνών. Η θεωρητική και η πτητική εκπαίδευση θα εναλλάσσονται κατά την περίοδο φοίτησης, ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου 2024 στις 23:59.

Η αιτηση εδω

Πηγή:  dnews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis