Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:19 | 21/11/2021

Με κείμενο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα indymedia, έγινε η ανάληψη της ευθύνης για πρόσφατα χτυπήματα σε σπίτια αστυνομικών (δείτε περισσότερα εδώ). 

Το εν λόγω κείμενο υπογράφεται από αντιεξουσιαστές που αυτοαποκαλούνται "Πυρήνες Άμεσης Δράσης-Οργάνωση Αναρχική Δράση".

Υπενθυμίζουμε ότι, στα συγκεκριμένα χτυπήματα, αναφέρθηκαν με ανακοίνωση τους και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι καταδίκασαν τη στοχοποίηση των συναδέλδων τους (δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση).

 

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο των αντιεξουσιαστών με το οποίο έγινε η ανάληψη της ευθύνης και διατυπώθηκαν απο μέρους τους, απειλές για νεα χτυπήματα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες και απειλές σε αστυνομικούς τη νύχτα

Στις 22 Οκτώβρη, ένστολοι δολοφόνοι της ΔΙΑΣ, εντοπίζουν κλεμμένο όχημα στις γειτονιές του Πειραιά και το καταδιώκουν. Την ίδια στιγμή που το όχημα εγκλωβίζεται και ακινητοποιείται περικυκλωμένο από πολυάριθμες και πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας, οι μπάτσοι σηκώνουν τα όπλα και εκτελούν εν ψυχρώ με 38 σφαίρες τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη. Τυπικά οδηγούνται στην αγκαλιά της αστικής δικαιοσύνης 7 μπάτσοι που εμπλέκονται στη δολοφονία, οι οποίοι κάτω από τις ευλογίες και τα εύσημα του ίδιου του υπουργού των Ένστολων Δολοφόνων, Θεοδωρικάκου, αφήνονται ελεύθεροι. Η επιχείρηση ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία. Απολογισμός-ενας νεκρός για ενα κλεμμένο οχημα.

Από την προπαγάνδα στην πράξη

Η δικαιοσύνη είναι μια υπόθεση επαναστατικής φύσης και έρχεται σαν τη Δαμόκλιο Σπάθη πάνω στα κεφάλια σας. Ως ελάχιστα πρώτα αντίποινα για την προαναγγελθείσα δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις με μηχανισμούς χαμηλής ισχύος στα σπίτια δύο επικηρυγμένων ένστολων δολοφόνων, του ...... στην οδό ....... και του .... στην οδο ......, τα ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Οι επιθέσεις μας πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες αφότου ένα νέο γεγονός που προκαλεί οργή, ήρθε στο φως της δημοσιότητας: η σύλληψη ακόμα ενός ένστολου μιάσματος για ασέλγεια σε βάρος της 4χρονης κόρης του. Είχαμε ξεκαθαρίσει πως τίποτα δε θα μένει αναπάντητο, πόσο μάλλον μια δολοφονία. Και ενώ τα περιστατικά αστυνομικών αυθαιρεσιών πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, η παθητική αναμονή δεν είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει. Περνάμε εκ νέου στην επίθεση δηλώνοντας δημόσια πως απο σήμερα η λίστα των επικηρυγμένων έχει 19 ακόμη ατιμώρητα σκουπίδια (χωρις κανένας μας να εγγυάται πως και οι παραπάνω δύο δε θα αποτελέσουν εκ νέου στόχο στο μέλλον).

Για να κοπούν τα γέλια...

Τον περασμένο Ιούλη, προχωρήσαμε στη δημόσια επικήρυξη 21 έμμισθων δολοφόνων της Ελληνικής Αστυνομίας, δείχνοντάς σας ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο δείγμα του δικού μας φακελώματος απέναντι στην ατιμωρησία σας. Και είδαμε στα μάτια σας το φόβο και τον τρόμο, όταν βγάζατε τον ..... απο κανάλι σε κανάλι να κλαίγεται και να παρακαλάει τη δικαιοσύνη για προστασία. Λίγους μήνες μετά, τα έργα μας συμπληρώνουν τα λόγια. Όσο είστε ατιμώρητοι άλλο τόσο είστε απροστάτευτοι. Η ιστορία η ίδια έχει δείξει πως οι δολοφόνοι και οι βασανιστές πάντα θα ανταμώνουν με το τιμωρό χέρι της επαναστατικής βίας, της αληθινής δικαιοσύνης. Γι' αυτό και οι επιθέσεις μας απέναντι στους πολιτικούς απόγονους των βασανιστών της Χούντας λίγες ώρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του ‘73, αποτελούν φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου.

"...Σε όλους αυτούς τους υπέρμαχους της κοινωνικής ομαλότητας και της ταξικής ειρήνης που σε κάθε μικρό ή μεγάλο κοινωνικό ξεσηκωμό προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν το πιο δυναμικό και πρωτοποριακό πολιτικά κομμάτι, το οποίο για αυτούς, πάντα «είναι μειοψηφία» και «δρα εις βάρος και ενάντια στη φιλήσυχη πλειοψηφία», οφείλουμε να επισημάνουμε πως η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων γράφεται από ανθρώπους αποφασισμένους να συγκρουστούν για τα πιστεύω τους. Από ανθρώπους που ακόμα και όταν είναι ολιγάριθμοι, καταφέρνουν να συνδέονται, να εμπνέουν, να κινητοποιούν πολλούς περισσότερους, που καταφέρνουν να βάζουν τους πολιτικούς όρους του αγώνα και να δημιουργούν παρακαταθήκες για νέες, μεγαλύτερες και αποφασιστικότερες μάχες."

 

Επαναστατικός Αγώνας-Ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Περισσού

Μαχόμενες συντρόφισσες και σύντροφοι, οι καιροί που ζούμε δεν προσφέρουν την πολυτέλεια της ανάπαυλας πόσο μάλλον της ανακωχής. Το κράτος έχει ανασυγκροτήσει τους μηχανισμούς καταστολής και βίας και επιτίθεται διαρκώς πολιτικά και στρατιωτικά στην κοινωνική βάση. Χρωστάμε έναν αγώνα που πρέπει να δοθεί απ' όλους μας συλλογικά. Έναν αγώνα που θα ορθώσει αναχώματα στην κρατική καταστολή για να συγκροτήσει τη μαζική αυτοάμυνα των καταπιεσμένων. Έναν αγώνα που οφείλει να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης και ισχύος απέναντι στην επιτιθέμενη μειοψηφία που εκπροσωπεί η πολιτική και στρατιωτική ελίτ των εξουσιαστών. Και αυτός ο αγώνας θα είναι βίαιος, παράνομος, μαχητικός και ριζοσπαστικός χωρίς οίκτο και λύπηση για κανέναν τους, εκλύοντας όλα τα πρόσφορα μέσα που θα δώσουν παραδειγματικές και τιμωρητικές απαντήσεις στην τυραννία.

Μαχόμενες συντρόφισσες και σύντροφοι, σας καλούμε να στηρίξετε στην πράξη τον επαναστατικό πόλεμο που μαίνεται. Αναβαθμίστε τα εργαλεία έμπρακτης αμφισβήτησης της κυριαρχίας του εχθρού. Δημιουργήστε νέες ομάδες, οργανώσεις, πυρήνες επαναστατικής βίας και ριζοσπαστικής συγκρότησης. Τροφοδοτήστε εκ νέου το δημόσιο διάλογο επιθετικής σύζευξης των μαχητικών αντιστάσεων και στηρίξτε έμπρακτα τα δίκτυα επαναστατικής βίας που δίνουν αδιάλλακτες μάχες με τις μικρές και μεγάλες τους δυνάμεις. Με την εξεγερμένη μνήμη πλάϊ στον κάθε νεκρό, από τα χέρια των ένστολων μιασμάτων και την πύρινη δύναμη στο πλευρό κάθε αιχμάλωτου του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, σας καλούμε στα μονοπάτια της πολεμικής αντιπαράθεσης. Εκεί που η ζωή αποκτά πραγματικά νόημα, συναντώντας την ευθύνη απέναντι στο ιστορικό καθήκον. Το καθήκον της Ανατροπής και της Επανάστασης.

Έχουμε το δίκιο, την οργή και την αποφασιστικότητα. Και αυτά αρκούν. Στον Πειραιά λεγόταν Νίκος Σαμπάνης. στο Βούπερταλ Γιώργος Ζαντιώτης, στη Μινεάπολη George Floyd. Αλλού δεν είχε καν όνομα, μόνο αίμα στα χέρια των μπάτσων. Σε κρατητήρια, φυλακές και ψυχιατρεία, σε σύνορα και φράχτες στη Λευκορωσία, στο Αιγαίο...Για αυτή την αιματοβαμμένη λίστα των θυμάτων της Ένστολης Δημοκρατίας, που μέρα τη μέρα όλο μεγαλώνει από περιστατικά κακοποίησης, βασανισμών και εκτελέσεων, αντηχεί εφιαλτικά μία και μόνο λέξη: ΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Επίθεση δίχως οίκτο στα σώματα ασφαλείας

Σπίτια, αστυνομικά τμήματα, υπουργεία στη πυρά

ΥΓ: Στις 2 Νοέμβρη του 2018, ο αναρχικός σύντροφος Kevin Garrido Fernández δολοφονείται μέσα στην ιδιωτική φυλακή της εταιρείας Stgo 1 από συγκρατούμενό του με τους ανθρωποφύλακες να μην επεμβαίνουν, μεταφέροντάς τον μετά από ώρα ήδη νεκρό στο νοσοκομείο. Ο Kevin καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκισης για 3 εμπρηστικές επιθέσεις , στη σχολή χωροφυλακής του Σαν Μπερνάρντο, στο 12ο αστυνομικό τμήμα στο Σαν Μιγκέλ και σε έναν υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος. Για 3 χρόνια έμεινε συνεπής και αλύγιστος στις ιδέες του. Από τα πύρινα μονοπάτια της Θεσσαλονίκης στέλνουμε την εμπρηστική μας αλληλεγγύη σε κάθε οργισμένο πυρήνα επαναστατικής βίας στη Χιλή, ως τα πέρατα του κόσμου, συμβάλλοντας στη διάχυση του μαύρου Νοέμβρη για την υπεράσπιση της μνήμης και του Αγώνα. Για να δικαιώσουμε το χαμό του κάθε συντρόφου που έδωσε τη ζωή του για την Ασυμβίβαστη Ελευθερία.

 

Πυρήνες Άμεσης Δράσης-Οργάνωση Αναρχική Δράση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στεγαστικό δάνειο για ένστολους με προνομιακό επιτόκιο αποκλειστικά από την IMS

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis