Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 17/01/2022

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά:

To προχθεσινό συμβάν σε γνωστή ψαροταβέρνα του Μοσχάτου με «πρωταγωνιστή» πρώην Υπουργό και νυν βουλευτή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί ένα ακόμη πειστήριο και απόδειξη του συντελεστή δυσκολίας του αστυνομικού έργου που επιτελείται όσον αφορά τον περιορισμό της πανδημίας. Έτσι ο διατεταγμένος, γενικό-προληπτικός κυρίως, αστυνομικός έλεγχος στην περιοχή του Μοσχάτου από συναδέλφους - μέλη της Ένωσής μας, κατέληξε σε ευθείες “απειλές” εναντίον τους, κυριολεκτικά, άνευ λόγου και αιτίας. Οι συνάδελφοι προέβησαν και πραγματοποίησαν απλώς το καθήκον τους και αναιτιολόγητα λοιδορήθηκαν.

Σ’ ένα, χρονικά, κομβικό σημείο για τον περιορισμό του COVID 19, δύο (2) περίπου χρόνια μετά, παρατηρείται το φαινόμενο αναχρονιστικά, ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί με σημαίνουσες θέσεις να ταυτίζουν την θεμιτή, κατ’ αρχήν, αντιπολιτευτική τους θέση με το διατεταγμένο και συνταγματικά επιβεβλημένο αστυνομικό έργο.

Είναι δυνατόν, εν έτει 2022, σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Ελλάδα να υφίστανται τέτοιες θέσεις;

Είναι δυνατόν, κάποιοι να αναγορεύουν εαυτούς σε «προστάτες των αδυνάτων», χρησιμοποιώντας αθέμιτα το ρόλο των αστυνομικών, αντί να μεταφέρουν το υποτιθέμενο πρόβλημα στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού έργου και ελέγχου;

Τέλος, υποχρεούμαστε να επισημάνουμε, ότι είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που αδικήθηκαν κατάφωρα και έχουν δοθεί σχετικές εντολές στο νομικό τμήμα της Ένωσης, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν. Η μεγάλη δοκιμασία της Ελληνικής κοινωνίας τα δύο (2) αυτά χρόνια, δεν θα αφήσουμε να δημιουργήσει πλασματικά εξιλαστήρια θύματα, τους εργαζόμενους αστυνομικούς που μοχθούν υποδειγματικά και καθημερινά. 

Για το Δ.Σ
 
Ο Πρόεδρος               Η Γεν.Γραμματέας
 
ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων      ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis