Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 18/07/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Η χώρα μας περνάει τις χειρότερες μέρες της μεταπολεμικά αφού δυστυχώς με ευθύνες του πολιτικού συστήματος βρίσκεται συμπιεσμένη στη μέγγενη των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Μνημόνια τα οποία τα τελευταία χρόνια καταδυνάστευσαν και καταλήστεψαν τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες εργαζομένους και καταβαράθρωσαν το βιοτικό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας.
 
Η μία κυβέρνηση διαδέχεται την άλλη με αγωνιστική φρασεολογία και με κεντρική συνθηματολογία το τέλος των μνημονίων, αλλά μόλις κατακτηθεί ο κυβερνητικός θώκος όλες οι παραπάνω υποσχέσεις αποδεικνύονται ψεύτικες εις βάρος του απογοητευμένου ελληνικού λαού. Έτσι έχουμε φτάσει σε μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση η οποία οδηγεί σε κρίση αξιών, κρίση θεσμών, αυτοκτονίες κ.τ.λ.
 
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι εργαζόμενοι αστυνομικοί σταθήκαμε στις επάλξεις των καθηκόντων μας, με αυταπάρνηση και με φόρο αίματος, αρκετές φορές, στηρίξαμε τη ζωή και την περιουσία του Έλληνα πολίτη, ενώ αποτελέσαμε τροχοπέδη στις περιπτώσεις που κινδύνευσε με κατάρρευση το πολίτευμά μας. Όλα τα παραπάνω έγιναν χωρίς να αποτελούμε μισθολογικά ρετιρέ ενώ ανήκαμε στους εργαζόμενους με τις σφοδρότερες συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο, με μεγάλη μείωση των αποδοχών μας σε συνδυασμό με τις όλο και χειρότερες εργασιακές συνθήκες.
 
Οι τελευταίοι κυβερνώντες ενώ έταξαν τα πάντα σε όλους και δημιούργησαν κλίμα ευφορίας και ελπίδας για την επιτέλους αποκατάσταση των δίκαιων αιτημάτων μας (απόφαση ΣτΕ, κατάργηση άρθρου 220 για τα ασφαλιστικά ταμεία κ.τ.λ. ) τελικά προσυπέγραψαν και αυτοί τη συνέχιση σκληρότερων αντιλαϊκών πολιτικών με μία εκκωφαντική και συνάμα πρωτόγνωρη πολιτική κυβίστηση! Οι απαράδεκτες δε πρόσφατες τηλεοπτικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας γύρω από τάχα προνόμια των ενστόλων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να περιμένουμε κάτι θετικό από τους κυβερνώντες. Η ευθύνη τους βαραίνει ακόμα περισσότερο αφού έως πριν λίγο χρονικό διάστημα μπλόκαραν κάθε λύση που μπορεί να έδινε ένα τέλος στην εκκρεμότητα γύρω από τα ασφαλιστικά ταμεία, «κορόιδεψαν» και αποπροσανατόλισαν το συνδικαλιστικό κίνημα ότι θα βρεθούν λύσεις και θα έρθουν καλύτερες μέρες για να φέρουν οι ίδιοι τελικά χειρότερες!
 
Η Ένωση Αθηνών σε εναρμόνιση με τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας μας θα σταθεί απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και βάρη που καλούμαστε να σηκώσουμε οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι άνθρωποι για να επιτευχθεί η πολυπόθητη δημοσιονομική προσαρμογή και να δούμε κάποτε ένα φως στο τούνελ. Θα σταθούμε απέναντι σε επαχθείς διατάξεις που θα αφορούν ειδικά μισθολόγια, μειώσεις των συντάξεων, αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.
 
Η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε το μάρμαρο πάντα εμείς.
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 
Οι ώρες είναι κρίσιμες και απαιτούν επαγρύπνηση. Πρέπει να σταθείτε πλάι στο συνδικαλιστικό κίνημα και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη. Πρέπει να ορθώσουμε μία ασπίδα απέναντι στη δαμόκλειο σπάθη που μας έχουν βάλει πάνω από το κεφάλι μας οι Θεσμοί και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους.
 
 
Για το Δ.Σ.
 
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
 
                 Πρόεδρος                                                                     Γεν. Γραμματέας
 
           ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                                    ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
 
easya.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis