Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:54 | 17/04/2015

Σε απέραντο υδάτινο νεκροταφείο έχει μετατραπεί η Μεσόγειος το πρώτο τετράμηνο του 2015. 900 ψυχές μεταναστών έχουν χαθεί όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαμε μόνο 17 νεκρούς και αγνοούμενους! Οι αριθμοί που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ είναι συγκλονιστικοί αλλά όπως εύκολα διαπιστώνουμε οι συνήθως “ευαίσθητοι” βορειοευρωπαίοι έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν.

Γι΄ αυτό και ενοχλούνται σφόδρα με όποιον τ0υς υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να αισθάνονται ούτε ήσυχοι με την συνείδησή τους , αλλά θα πρέπει να ανησυχούν και για την εξάπλωση των συνεπειών του φαινομένουν μετανάστευση και στην γειτονιά τους.

Μόνο σ΄ ένα ναυάγιο σκάφους που ξεκίνησε από την Λιβύη πνίγηκαν 400 άνθρωποι. Το ναυάγιο έγινε την Δευτέρα, ελάχιστα και ελάχιστοι ασχολήθηκαν.

Όλα αυτά ενώ άπαντες αναμένουμε τεράστια αύξηση της μετακίνησης μεταναστών προς την Ευρώπη, από βόρεια Αφρική αλλά και Μέση Ανατολή. Μέσα στο χειμώνα με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαμε κατακόρυφη αύξηση των μεταναστών που επιχείρησαν και στις περισσότερες περιπτώσεις πέρασαν τη φουρτουνιασμένη Μεσόγειο. Εύκολο να υποθέσει κάποιος τι θα συμβεί τώρα που μέρα με τη μέρα οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis