Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:16 | 18/07/2015

Εβδομήντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί σήμερα ωστόσο η εικόνα από τα μεγάλα μέτωπα είναι ώρα με την ώρα καλύτερη. Οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες είναι σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας και σήμερα, καθώς δεν φαίνεται να κοπάζουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στη Λακωνία τα πράγματα είναι σήμερα πολύ καλύτερα και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά πολλές μικρές εστίες τις οποίες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο.

Στη μεγάλη φωτιά της Νεάπολης ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της φωτιάς που εκτεινόταν στη βουνοπλαγιά και την κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κάμπος και σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την έκταση του καμένου προκειμένου να σβήσουν μικροεστίες που ήταν ενεργές.

Το μεγάλο στοίχημα των δυνάμεων κατάσβεσης είναι να θέσουν υπό έλεγχο το σύνολο του πύρινου μετώπου πριν ενισχυθούν οι άνεμοι και δυσκολέψουν την κατάσταση. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.

Εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Νεάπολη και τα γύρω χωριά καθώς και στο δυτικό τμήμα των Κυθήρων. Χωρίς νερό βρίσκεται από χθες ο Κάμπος επειδή κάηκαν τα μηχανήματα της δεξαμενής του αντλιοστασίου από την οποία υδρεύεται το χωριό.

Στον Καρέα το μέτωπο δεν φαίνεται να προκαλεί ανησυχία. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής βρίσκεται επίσης σε ύφεση. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ν. Αρτάκη, στην Εύβοια έχουν σπεύσει 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis