Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:14 | 05/06/2023

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσει στις 12 Ιουνίου, 64χρονος Ροδίτης, ο οποίος μηνύθηκε πριν από δύο χρόνια από δύο ενήλικες σήμερα αδελφές, επειδή όπως καταγγέλλουν στην παιδική τους ηλικία είχε τελέσει γενετήσιες πράξεις κατά συρροή σε βάρος τους!

Πάντως ο 64χρονος, αρνείται όλες τις κατηγορίες και έχει μάλιστα υποστηρίξει ότι όταν πληροφορήθηκε και ο ίδιος τα όσα διέδιδαν, προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των κοριτσιών, ζητώντας την τιμωρία τους.

Διαβάστε επίσης

Οι δύο γυναίκες από την πλευρά τους υποστήριξαν στην αναφορά που υπέβαλαν στη δικαιοσύνη στις 10 Φεβρουαρίου 2021, ότι όταν ήταν στην ηλικία των 6 έως και των 12 ετών ο 64χρονος, είχε καταφέρει να ασελγήσει πολλές φορές σε βάρος τους, διατηρώντας φιλική σχέση με την οικογένειά τους, μεταφέροντας τις ίδιες ακόμη και σε κοτέτσι που διατηρούσε ο 64χρονος στο χωριό.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr, χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν από τις δύο αδελφές, ως ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές, καθώς ποτέ όπως τόνισε δεν είχε βρεθεί μόνος μαζί τους όταν ήταν ανήλικες και ότι ποτέ δεν προέβη σε γενετήσιες πράξεις ή χειρονομίες κατά αυτών.

«Είμαι ένας οικογενειάρχης και δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πώς κάποιος θα μπορούσε να τελέσει τέτοιες αηδιαστικές πράξεις κατά ανήλικων παιδιών» είχε δηλώσει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο ίδιος ενώπιον της ανακρίτριας.

Πάντως εκτός από τις δύο αδελφές και μία ακόμα (ενήλικη σήμερα) κοπέλα από το ίδιο χωριό, έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου στις 9 Μαρτίου 2021, πως όταν ήταν στην ηλικία των 10 ετών η μία από τις δύο καταγγέλλουσες της είχε εκμυστηρευτεί ότι ο κατηγορούμενος έκανε μέρος όλων αυτών για τα οποία τον έχουν καταγγείλει.

Το παραπεμπτικό βούλευμα και οι κατηγορίες
Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου σύμφωνα με το οποίο όλες οι πράξεις φέρονται να τελέστηκαν σε χωριό της Ρόδου το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2014.

Ειδικότερα, ο 64χρονος κατηγορείται ότι από τις αρχές του 2007 έως τις αρχές του 2009 προφασιζόμενος ότι θα μάθαινε στην τότε ανήλικη και ηλικίας 11 έως 13 ετών να οδηγεί, την έβαζε επάνω στα γόνατά του και στη συνέχεια προέβαινε σε διάφορες ασελγείς πράξεις, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν σε συνουσία στις αρχές του 2009, προτού δηλαδή η ανήλικη συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας της.

Στο ίδιο παραπεμπτικό βούλευμα τονίζεται επίσης ότι επειδή η ανήλικη μεγάλωνε και υπήρχε «ο κίνδυνος αποκάλυψης της συμπεριφοράς του σε τρίτους», ο κατηγορούμενος επιχειρούσε να κατευνάσει την ανήλικη επαναλαμβάνοντας της ότι όλα όσα γίνονταν μεταξύ τους ήταν φυσιολογικά και ότι όλοι οι άνθρωποι έκαναν το ίδιο, ενώ της αγόραζε κατά καιρούς διάφορα μικροδώρα, γλυκά και παγωτά προκειμένου να διατηρήσει τη συμπάθειά της».

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 64χρονος ακολουθώντας το μοτίβο σύναψης σεξουαλικών σχέσεων με ανήλικα κορίτσια που είχε ξεκινήσει με την πρώτη παθούσα, το 2011 έστρεψε το ερωτικό του ενδιαφέρον στη μικρότερη της αδελφή, η οποία ήταν τότε μόλις 9 ετών και διέμενε και εκείνη μαζί με τους γονείς της σε χωριό της Ρόδου.

Και σε αυτήν την περίπτωση οι γονείς εμπιστεύονταν τον 64χρονο να πηγαίνει βόλτες το δεύτερο κορίτσι τους (όπως και την πρώτη κόρη τους) και να τη φυλάσσει προσωρινά.

Το δικαστικό συμβούλιο αναφέρει αναλυτικά στο βούλευμα του πως ο 64χρονος «έπειθε την ανήλικη να προβαίνει αλλά και να ανέχεται γενετήσιες πράξεις μαζί του».

Οι δε συναντήσεις του με την ανήλικη γίνονταν είτε στο σπίτι του 64χρονου ή στα σπίτια των παιδιών του, είτε σε κτίσμα κοντά στο χωράφι που διαθέτει ο κατηγορούμενος με οικόσιτα ζώα ή ακόμη και στο αυτοκίνητό του.

Εν τέλει, το 2014 όταν το κορίτσι είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, ο 64χρονος κατηγορείται ότι ήρθε σε συνουσία με την ανήλικη, πράξη την οποία φέρεται να επανέλαβε αρκετές ακόμη φορές μέσα στο 2014, προσπαθώντας συγχρόνως να πείσει την ανήλικη ότι η συμπεριφορά αυτή ήταν φυσιολογική και συνήθης μεταξύ των ανθρώπων.

Τελικά, εντός του ίδιου έτους η ανήλικη κοπέλα αντιλήφθηκε το αφύσικο του πράγματος και αρνήθηκε να ξανασυναντήσει τον κατηγορούμενο, γεγονός που οδήγησε τον 64χρονο να ελαττώσει ουσιωδώς τη συναναστροφή του με την οικογένεια των ανήλικων κοριτσιών.

Η απολογία και η προφυλάκιση
Ο 64χρονος μετά την άσκηση διώξεων σε βάρος του παραπέμφθηκε ενώπιον της ανακρίτριας όπου είχε υποστηρίξει ότι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις οικογενειακές σχέσεις που είχαν το 2010 καθώς η οικογένεια είχε στοχοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές του νησιού επειδή είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών και ότι είχε δανείσει σε μέλος της οικογένειας των κοριτσιών, ποσό της τάξης των 3.500 ευρώ το οποίο δεν έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα.

Ο 64χρονος είχε απολογηθεί στις 11 Μαΐου 2021 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, δια των συνηγόρων του κ.κ. Κώστα Σαρρή, Στέλιου Αλεξανδρή και Δήμου Μουτάφη κατέθεσε αίτηση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με την οποία ζητούσε να αποφυλακιστεί έστω και με τους όποιους περιοριστικούς όρους.

Η αίτησή του αυτή εξετάστηκε από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο και στις αρχές Ιουλίου 2021 την απέρριψε και ως εκ τούτου ο 64χρονος παρέμεινε στη φυλακή.

Ωστόσο ο ίδιος εν συνεχεία προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου ζητώντας να αντικατασταθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Το αίτημά του έγινε δεκτό τον Ιανουάριο του 2022, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης συναναστροφής με τις καταγγέλλουσες και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ.

Στις αιτήσεις του προς τα δικαστικά συμβούλια της περιοχής μας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος υπεραμύνονταν με επιχειρήματα της αθωότητάς του και αρνούνταν στο σύνολό τους τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες.

Σημειώνεται πως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας είναι ο κ. Φώτης Κωστόπουλος.

Η δίκη του 64χρονου έχει προσδιοριστεί να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στις 12 Ιουνίου και τα αδικήματα που τον βαραίνουν είναι κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη αλλά όχι τα 13 έτη κατ’ εξακολούθηση και με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis