Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αθλητισμος
23:14 | 03/06/2023

Στη δεύτερη μόλις παρουσία του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος σχεδόν... άγγιξε το μετάλλιο της κατηγορίας των -54 κιλών στη διοργάνωση που φιλοξενείται για 5η ημέρα στο Μπακού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, με δύο νίκες σε τρεις αγώνες, κατέκτησε την 5η θέση, η οποία μπορεί να μην αντιστοιχεί σε μετάλλιο, ωστόσο θα του δώσει ώθηση στην Παγκόσμια αλλά και την Ολυμπιακή κατάταξη.

Διαβάστε επίσης

Με τους 30.34 βαθμούς της 5ης θέσης, θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθεί στην πρώτη εξάδα της Παγκόσμιας των -54 κιλών (από την 13η που βρίσκεται σήμερα), αλλά και στην πρώτη 25άδα της Ολυμπιακής (-58κ.) από την 41η.

Ο κάτοχος τριών μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στον γύρο των «32» νίκησε τον Αιγύπτιο Μανσούρ με 7-1, 10-2, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη 4-3, 7-2 επί του Λευκορώσου Καζλού που αγωνίστηκε στο Μπακού με τη σημαία της World Taekwondo.

Στον αγώνα για την είσοδό του στα μετάλλια, ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε την ήττα με 7-3, 13-1 από τον Κορεάτη Τάε Γιουν Παρκ, με αποτέλεσμα να μείνει στην 5η θέση, τη στιγμή που τον περασμένο Νοέμβριο στο Μεξικό, είχε καταλάβει την 9η θέση. Να σημειωθεί ότι ο ασιάτης, λίγο αργότερα στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής επικρατώντας στον τελικό του Ισπανού Αρίγιο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis