Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ανοικτό Πανεπιστήμειο Κύπρου
15:11 | 25/05/2024

Με περισσότερα από 20 χρόνια εξειδίκευσης στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το δημόσιο καινοτόμο και ψηφιακό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) αξιοποιεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες προς όφελος της διά βίου μάθησης, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει λόγω των ποικίλων άλλων υποχρεώσεών του. Είναι ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, συνθηκών ζωής, επαγγελματικής κατάστασης και τόπου διαμονής.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου εξελίσσεται και αναπτύσσεται ταχύτατα, ενδυναμώνει τα επιστημονικά πεδία των τριών Σχολών του και καταξιώνεται στον ευρωπαϊκό χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης με αξιόλογο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, διεθνείς ακαδημαϊκές/ερευνητικές έδρες και εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό. Το ΑΠΚΥ είναι ισότιμο και ομοταγές ως προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι τίτλοι σπουδών που απονέμει αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του.

 

Εξειδίκευση και καινοτομίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν απαιτείται φυσική παρουσία σε οποιοδήποτε στάδιο της φοίτησης, καθώς και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα. Κύριο μέσο διδασκαλίας και μάθησης είναι η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass, ένα σύγχρονο, ασφαλές και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο προσομοιώνει τις παραδοσιακές αίθουσες και συνθήκες διδασκαλίας. Η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης συγκεντρώνει για τους φοιτητές όλα όσα χρειάζονται για την επιτυχή φοίτησή τους, τους προσφέρει την ευελιξία να παρακολουθούν ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα τηλεδιαλέξεις, να αξιοποιούν πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό, να εκπονούν όλες τις εργασίες και τα project τους ηλεκτρονικά και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την πορεία μάθησής τους σε αλληλεπίδραση και με συνεχή υποστήριξη/καθοδήγηση από εγνωσμένου κύρους - καθηγητές-συμβούλους. Εικονικά εργαστήρια και διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μετουσιώνουν τη θεωρία σε πράξη και ενισχύουν τη διάδραση και την καλλιέργεια γνώσεων και δεξιοτήτων, εμπλουτίζοντας τη μαθησιακή εμπειρία.

 

Προγράμματα Σπουδών και Διά Βίου Μάθησης σε κλάδους αιχμής

Οι τρεις Σχολές του ΑΠΚΥ καλύπτουν περιοχές των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, των Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης και προσφέρουν για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 τέσσερα (4) Προπτυχιακά και είκοσι (20) Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών – περιλαμβανομένων και των δυο Νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στην «Ποινική Δικαιοσύνη» και τη «Λογιστική και Χρηματοοικονομική» – σε πεδία αιχμής, με διεθνή απήχηση και άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Ενδιαφερόμενοι για διδακτορικές σπουδές έχουν να επιλέξουν από τις 16 ερευνητικές κατευθύνσεις, τις οποίες προσφέρουν τα διδακτορικά προγράμματα των 3 Σχολών. Στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών προσφέρουν τις Θεματικές τους Ενότητες (μαθήματα) ως ανεξάρτητες-αυτοτελείς, χωρίς να απαιτείται εγγραφή συνολικά στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

 

5+1 συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

  • Εγνωσμένου κύρους δημόσιο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Υψηλής ποιότητας αναγνωρισμένα προγράμματα σε όλα τα επίπεδα σπουδών, με άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, πιστοποιημένα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.).
  • Ευέλικτες σπουδές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες/υποχρεώσεις των φοιτητών, με κατάλληλη ακαδημαϊκή υποστήριξη.
  • Υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης και τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία ψηφιακής εκπαίδευσης με βραβεύσεις για καινοτομίες στα Cyprus Education Leaders Awards 2019-2022.
  • Αποκλειστικά εξ αποστάσεως φοίτηση, διαδικτυακές εξετάσεις.
  • Προσιτό κόστος φοίτησης, εκπτώσεις διδάκτρων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού (π.χ. πολύτεκνοι, μονογονείς, άνεργοι, απόφοιτοι του ΑΠΚΥ).

Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου 2024 στο www.ouc.ac.cy. Η καταληκτική ημερομηνία για τις διδακτορικές θέσεις είναι 30/05/2024

www.ouc.ac.cy |+357 22411600/711 | [email protected]

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis