Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:13 | 16/02/2022

Στην πρόσληψη συνολικά 509 μόνιμων υπαλλήλων προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (διοικητικού – οικονομικού, μηχανικών, πληροφορικής, νομικών, γενικών καθηκόντων κλπ.) καθίσταται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία και της κεντρικής υπηρεσίας αλλά και των περιφερειακών δομών του Υπουργείου.

Με την προκήρυξη 2Κ/2022 μέσω ΑΣΕΠ, ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 473 ατόμων (106 Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 87 ατόμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 177 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 103 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης). Επίσης, αναμένεται η προκήρυξη των υπολοίπων 36 θέσεων για πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998 (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, Εθνική Αντίσταση, ανάπηροι πολέμου και τέκνα τους, τρίτεκνοι).

Πρόκειται για 237 θέσεις στις νέες δομές των νησιών και στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, 154 θέσεις για τις δομές στην ενδοχώρα, καθώς και 118 θέσεις για τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Τεχνική Υπηρεσία, Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και λοιπές υπηρεσίες).

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κλεισίματος δομών μέχρι την τελική πρόσληψη των εργαζομένων, οι θέσεις μεταφέρονται σε γειτονικές εγκαταστάσεις, ενώ σε κάποιες δομές προτάσσεται μεταξύ των υποψηφίων η εντοπιότητα. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων και η σχετική διαδικασία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες από τον ΑΣΕΠ.

Μηταράκης: «Τέλος» η εκχώρηση αρμοδιοτήτων του κράτους σε ΜΚΟ

Σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κάνει λόγο για «μια νέα εποχή για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και μια ξεκάθαρη αλλαγή νοοτροπίας» και προσθέτει ότι «από την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του κράτους σε ΜΚΟ, που είχε επιλέξει συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ, περνάμε στη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό».

«Αφήνουμε πίσω μας μια εποχή έκτακτων συνθηκών και αβεβαιότητας. Το υπουργείο μας ανακτά οριστικά τον έλεγχο, αποκτώντας μόνιμο στελεχιακό δυναμικό και μια συμπαγή διοικητική πυραμίδα», προσέθεσε.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis