Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 09/02/2022
Δεν υπάρχει ίσως μεγαλύτερο σύμβολο υπερηφάνειας που μπορεί να προβάλει ένας αστυνομικός από το να φορέσει τη στολή του και το σήμα του.
 
Το Network of Uniform Manufacturers & Distributors (NAUMD) τιμά τα τμήματα δημόσιας ασφάλειας εδώ και δεκαετίες, αναγνωρίζοντας τον επαγγελματισμό τους με το πρόγραμμα Best Dressed Public Safety Award. Το βραβείο επιτρέπει σε πολίτες, υπηρεσίες, δήμους να γνωρίζουν ότι καλοντυμένοι επαγγελματίες εκπροσωπούν περήφανα τις κοινότητές τους, διατηρώντας τον νόμο και την τάξη.
 
Το NAUMD προσκαλεί και φέτος το κάθε τμήμα να θέσει υποψηφιότητα για το βραβείο του Καλύτερα Ντυμένου Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας για το 2022. Η διαδικασία είναι εύκολη. Οι ανταμοιβές είναι μεγάλες για τους αστυνομικούς, τα τμήματα και τις κοινότητες. Το μόνο που χρειάζεται είναι φωτογραφίες και απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα (περισσότερες οδηγίες υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://naumd.com/awards/about/)
 
Ακολουθούν πέντε παραδείγματα νικητών από τα τελευταία χρόνια με τις περιγραφές των στολών τους.
 
 -
 
2021 — Αστυνομική περιπολία στη Μοντάνα
 
Η Μοντάνα αντιμετωπίζει ακραίες καιρικές συνθήκες, που κυμαίνονται από πολύ κρύους χειμώνες έως πολύ ζεστά καλοκαίρια. Οι αστυνομικοί στη Μοντάνα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αυτών των διαφόρων καιρικών συνθηκών διατηρώντας παράλληλα μια συνεπή και επαγγελματική εμφάνιση. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, οι κυριότερες από τις οποίες περιλαμβάνουν παντελόνι με κρυφές εσωτερικές τσέπες για πρόσθετη λειτουργικότητα, ένα μακρυμάνικο πουκάμισο από ελαφρύτερο ύφασμα ή ένα κοντομάνικο με διχτυωτές πλευρές για μεγαλύτερη άνεση και εύρος κίνησης.
 
 -
 
2020 — Γραφείο σερίφη της κομητείας Cumberland (NC)
 
Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Cumberland διαθέτει εννέα διαφορετικές στολές (παρουσιάζουν μικρές παραλλαγές). Η πιο πρόσφατη στολή περιλαμβάνει ελαφρύ πουκάμισο με κρυφές τσέπες και παντελόνι με "επεκτεινόμενη" μέση. Ορισμένες αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια έλυσαν ζητήματα ασφάλειας δημιουργώντας ταυτόχρονα μια πιο δροσερή στολή.
 
 -
 
2019-Μητροπολιτικό Τμήμα Αστυνομίας DC
 
Μετά από δεκαετίες που φορούσε γαλάζια πουκάμισα, η Μητροπολιτική Αστυνομία το 2019 έκανε την αλλαγή σε σκούρο μπλε δημιουργώντας πιο ελκυστικές αλλά και ταυτόχρονα πιο λειτουργικές. Παλαιότερα οι αστυνομικοί φορούσαν τα γιλέκα τους κάτω από το πουκάμισο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα υπερβολική εφίδρωση, και σε ορισμένες περιπτώσεις, εξανθήματα. Οι νέες στολές, που κατασκευάζονται από την Blauer και διανέμονται από την Muscatello's, διαθέτουν κρυφές, εσωτερικές τιράντες για πιο ομοιόμορφη κατανομή του βάρους της ζώνης του όπλου, ανακουφίζοντας τον πόνο στην πλάτη.
 
 -
 
2018—Αστυνομικό Τμήμα Perrysburg Township (OH)
 
Το αστυνομικό τμήμα του δήμου Perrysburg διαθέτει συνολικά έξι διαφορετικούς τύπους στολών. Η καθημερινή στολή αποτελείται από μπλε πουκάμισα (100% πολυεστέρας) της Elbeco με εμβλήματα PTPD ραμμένα και στα δύο μανίκια. Τα πουκάμισα από πολυεστέρα/ρεγιόν της Flying Cross φοριούνται συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες για περισσότερη ζεστασιά, ενώ οι αστυνομικοί έχουν και την επιλογή ενός τυπικού μπουφάν Blauer Gore-Tex και Taylor's Leatherwear, εκτός από το αδιάβροχο Spiewak.
 
 -
 
1988 — Αστυνομικό Τμήμα Stafford Township (NJ)
 
Το Stafford Township, με 37 αστυνομικούς κέρδισε το βραβείο για την πιο καλοντυμένη υπηρεσία με λιγότερους από 200 αστυνομικούς. Η στολή του τμήματος αποτελούνταν από ένα γκρι παντελόνι και ένα σκούρο μπλε πουκάμισο με ασορτί επωμίδες και ανοιχτόχρωμα κουμπιά. Όλα τα αξεσουάρ της στολής, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης και της θήκης ήταν δερμάτινα.
 
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis