Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:44 | 08/11/2022

Με δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, κρατούμενος οροθετικός, αποφυλακίζεται για λόγους υγείας.

Πρόκειται για 33χρονο άνδρα που κρατείτο τους τελευταίους 9 μήνες στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, εκτίοντας πρωτόδικη ποινή φυλάκισης για κλοπές.

Διαβάστε επίσης

Το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο 33χρονος - δια του συνηγόρου του - έκανε δεκτό το αίτημα διακοπής της ποινής για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 33χρονου ο οροθετικός άνδρας είχε καταδικαστεί ερήμην τον περασμένο Ιανουάριο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης σε φυλάκιση 5 ετών. Τότε ο ασθενής με έιτζ δεν ήταν παρών στο ακροατήριο, το δε δικαστήριο δεν γνώριζε για την κατάσταση της υγείας του (είχε διαγνωστεί ως οροθετικός ένα μήνα νωρίτερα), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση εκτέλεση της ποινής. Λίγο καιρό αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη, με συνέπεια να οδηγηθεί στη φυλακή.

Στις φυλακές της Νιγρίτας δεν υπάρχει πτέρυγα οροθετικών, ούτε μόνιμος γιατρός και μόνο μία νοσοκόμα επισκέπτεται τη φυλακή ανά 15 μέρες, ανέφερε δικηγόρος του, Θανάσης Χατζάκος«Δεν έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν λαμβάνει ούτε την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή. Κινδυνεύει η ζωή του» είπε ο ίδιος κατά την αγόρευσή του. Επικαλέστηκε δε, αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τις οποίες καταδικάστηκε η χώρα μας για τις συνθήκες κράτησης οροθετικών κρατουμένων.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του 33χρονου, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του, μέχρι να διεξαχθεί η δευτεροβάθμια δίκη ενώπιον του Εφετείου Θεσσαλονίκης που προσδιορίστηκε για τον προσεχή Ιανουάριο.

vradini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis