Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:14 | 25/10/2022

Σε φυλάκιση 2,5 ετών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 22χρονο Βολιώτη, που όχι μόνο δεν σταμάτησε σε σήμα τροχονόμων για έλεγχο, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα, οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν μετά από καταδίωξη και τους επιτέθηκε με κλωτσιές. Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για παράβαση του άρθρου 167 του Π.Κ., βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, στην Αγριά στις 12 Οκτωβρίου 2019, ο νεαρός οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών της ΟΕΠΤΑ (Ομάδας Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Διαβάστε επίσης

Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν, τον σταμάτησαν και τότε ο νεαρός τους κλώτσησε για να αποφύγει τη σύλληψη, κάτι που τελικά δεν απέφυγε, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας και ασφάλιση, ενώ το δίκυκλο που οδηγούσε ήταν του θείου του.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, ενώ το Δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας που ζήτησε η υπεράσπιση και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.

magnesianews.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis