Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kristina-dmitrenko
16:42 | 22/05/2022

Η Ουκρανή Kristina Dmitrenko είναι πρωταθλήτρια σκοποβολής και κάτοχος ενός χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου.

Αλλά τώρα η νεαρή αθλήτρια εκπαιδεύεται για να πετύχει έναν πολύ διαφορετικό τύπο στόχου, αφού εντάχθηκε στην πολεμική προσπάθεια κατά της Ρωσίας.

Η 22χρονη φαίνεται να μην αισθάνεται φόβο για τα στρατεύματα εισβολής, προειδοποιώντας τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν: «Πυροβολώ καλά».

Η Dmitrenko κέρδισε χρυσό στο δίαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2016 - ένα άθλημα που συνδυάζει το σκι ανωμάλου δρόμου και τη σκοποβολή με τουφέκι.

Η αθλήτρια από τη βόρεια πόλη Τσέρνιχοφ, προετοιμαζόταν για διεθνή διαγωνισμό στην Ιταλία όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία φέτος.
Τώρα υπηρετεί με την ουκρανική εθνοφρουρά για να προστατεύσει την πατρίδα της.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν πίστευα ότι θα γινόταν έτσι. Κανείς δεν μπορεί να το φανταστεί αυτό», είπε. «Πυροβολώ καλά, έτσι οι εισβολείς δεν έχουν έχουν καμία πιθανότητα». 

«Ακόμα κι αν έχω αντικαταστήσει προσωρινά το τουφέκι του διάθλου με ένα πολυβόλο, όποιο όπλο κι αν έχω στα χέρια μου, θα σταθώ μέχρι τέλους. Η νίκη θα είναι σίγουρα δική μας».

Πριν από την έναρξη του πολέμου, η Dmitrenko είχε ταξιδέψει σε ένα προπονητικό καμπ στα Καρπάθια Όρη με την εθνική ομάδα νέων.

Όμως, στις 24 Φεβρουαρίου, ξύπνησε με ένα μήνυμα από έναν φίλο που έλεγε ότι η πατρίδα της είχε δεχθεί εισβολή.

«Φίλοι από το Τσέρνιγκοφ και το Κίεβο έστειλαν φωτογραφίες από τη φρίκη που έπρεπε να υποστούν. Αλλά εγώ δεν φοβάμαι τον εχθρό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:  iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis