Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
15:19 | 21/11/2022

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε ομάδα διαφωνούντων της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και άλλης ένοπλης παράταξης στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κολομβίας, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο Συνήγορος του Λαού, θεσμός επιφορτισμένος με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κράτος των Άνδεων.

Προχθές Σάββατο «18 άνδρες σκοτώθηκαν σε αναμέτρηση ανάμεσα στην αυτοαποκαλούμενη (οργάνωση) ‘Comandos de la Frontera’ και το πρώτο μέτωπο ‘Carolina Ramírez’ των διαφωνούντων των FARC», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη δημόσια αρχή. Δεν διευκρίνισε εάν ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονταν άμαχοι ή αν ήταν όλοι αντιμαχόμενοι.

Διαβάστε επίσης

Οι εχθροπραξίες ξέσπασαν σε αγροτική περιοχή, στον δήμο Πουέρτο Γκουσμάν, περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Κολομβίας με τον Ισημερινό.

Ο Συνήγορος ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις, μέλη «των δυνάμεων ασφαλείας και της εισαγγελίας», στην περιοχή.

Το μέτωπο «Καρολίνα Ραμίρες» ανήκει σε μεγαλύτερη ομάδα διαφωνούντων των FARC, που αποσύρθηκε από τη συμφωνία ειρήνης του 2016 που οδήγησε στον αφοπλισμό των ανταρτών το 2017, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Κολομβίας.

Η ομάδα αυτή είχε επαφές με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του νέου προέδρου Γουστάβο Πέτρο στο πλαίσιο προκαταρκτικών διεργασιών ενόψει της διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και είχε υποσχεθεί πως θα μείωνε τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να επιτραπεί η κήρυξη διμερούς εκεχειρίας.

Η ένοπλη ομάδα «Comandos de la Frontera» ελέγχει οδούς διακίνησης ναρκωτικών στη ζούγκλα στα σύνορα με τον Ισημερινό, σύμφωνα με τις αρχές της Κολομβίας.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis