Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:15 | 05/09/2018

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε χθες επίσημη ανακοίνωση, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης του Αστυνόμου Α΄ Ανδρέα Σταυρόπουλου, ο οποίος υπηρετεί ως Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου.


Η αποκατάσταση αφορά στην αρχειοθέτηση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, με την έγκριση της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου, προκαταρκτικής δικογραφίας που διενέργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από ανώνυμη καταγγελία, το έτος 2015, ότι ο εν λόγω Αξιωματικός (υπηρετών τότε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω) παρείχε κάλυψη σε δράστες διακίνησης παράτυπων μεταναστών και ναρκωτικών καθώς και εκβίασης καταστηματαρχών.


Η ανακοίνωση εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν. 2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του προαναφερόμενου Αξιωματικού.


Ο συγκεκριμένος Αστυνομικός, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την κοινή γνώμη της Δωδεκανήσου, και αυτή τη φορά κατέστη υποκείμενο ελέγχου κατόπιν δήθεν ανώνυμης καταγγελίας το μήνα Νοέμβριο του έτους 2015 στη Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλει ότι επιχείρησαν για έκτη συνεχόμενη φορά να τον θέσουν εκτός υπηρεσίας και να τον υποβαθμίσουν (παρακολουθούσαν το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο σε δύο ακόμα υποθέσεις, όπου δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του)!!

[custom:google-ads]


Ο κ. Σταυρόπουλος έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες σε ευαίσθητα πόστα στα οποία υπηρέτησε και υπηρετεί στη Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.


Ο συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος κ. Κώστας Ασλάνης δήλωσε χθες ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός έχει βαθμολογηθεί «ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ» μέχρι και το έτος 2016 από τους άμεσα προϊσταμένους του, ενώ κατά την Αστυνομική του πορεία μέχρι και σήμερα του έχει απονεμηθεί 42 φορές η ηθική αμοιβή του «ΕΠΑΙΝΟΥ» από Αστυνομικούς Διευθυντές, μία «ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ» από τον ΓΑΔΠ Ν. Αιγαίου, μία «ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ» από τον Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α. (Αντιστράτηγο), ενώ τόσο το έτος 2013 όσο και το έτος 2014 του απονεμήθηκαν δύο «ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με πρόταση του κ. Υπουργού Δημοσίας Τάξης.


Το έτος 2016 με απόφαση του κ. γενικού γραμματέα Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών του απονεμήθηκε το «Μετάλλιο Διαμνημονεύσεων Ευδόκιμου Υπηρεσίας» ενώ το έτος 2008 και 2011 δέχθηκε προς τους τότε κ. Υπουργούς και την κα ‘Επαρχο Κω όσο και από τον Δήμο Κω/Γραφείο κ. δημάρχου «Συγχαρητήριες Επιστολές».


Το έτος 2009 κατόπιν δημοσκόπησης της τοπικής εφημερίδας «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ» αναδείχθηκε το σημαντικότερο πρόσωπο της χρονιάς μεταξύ πολιτικών και τοπικών παραγόντων για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία της Κω από το θεσμό της Αστυνομίας όπου υπηρετεί.


Επιπλέον το έτος 2014 αποφοίτησε από το τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) με τελικό χαρακτηρισμό επίδοσης «ΑΡΙΣΤΑ» (είκοσι 20).


Η υπόθεση για την οποία εκδόθηκε η ανακοίνωση αποκατάστασης αφορά καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο Αστυνόμος Α΄ κάλυπτε έννομες ενέργειες δύο ατόμων που ενεπλάκησαν σε παράνομη διακίνηση μεταναστών από τρίτες Χώρες.


Κατά την διάρκεια του πειθαρχικού του ελέγχου, όπως καταγγέλλει ο Αστυνόμος Α΄, ο ενεργών την Ε.Δ.Ε. την αρχειοθέτησε τουλάχιστον τρείς φορές από το έτος 2016 έως και σήμερα. Κι ενώ έτσι είχαν τα πράγματα τον κρατούσαν όμηρο πειθαρχικά για 23 και πλέον μήνες αν και η υπόθεσή του ποινικά είχε αρχειοθετηθεί αμετάκλητα.


Ο συνήγορος του κ. Κώστας Ασλάνης ανέφερε και τα εξής:


«Από το έτος 2011 έως σήμερα εις βάρος του εντολέως μου έχουν σχηματισθεί έξι ποινικές υποθέσεις και όλες έχουν τεθεί στο αρχείο τόσο ποινικά όσο και πειθαρχικά από διαφορετικούς Εισαγγελικούς λειτουργούς με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.
Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε δώδεκα αποκαταστάσεις της προσωπικότητάς του μέχρι και σήμερα».


Πηγή:
dimokratiki.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis