Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΓΑΛΛΙΑ
21:14 | 19/07/2023

Περισσότερα από χίλια άτομα καταδικάσθηκαν στην Γαλλία για συμμετοχή στις ταραχές που συγκλόνισαν την χώρα μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από τα πυρά αστυνομικού στα τέλη του Ιουνίου. Ανάμεσά τους 600 έχουν οδηγηθεί στην φυλακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συνολικά, εκδόθηκαν 1.278 αποφάσεις δικαστηρίων, το 95% εξ αυτών καταδικαστικές, διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντυπόν-Μορετί στο δίκτυο RTL.

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι 1.300 άτομα προσήχθησαν στις εισαγγελικές αρχές και 905 εξ αυτών με την διαδικασία του αυτόφωρου.

Συνολικά, 1.056 άτομα καταδικάσθηκαν σε ποινή φυλάκισης, τα 742 σε φυλάκιση χωρίς αναστολή και ο μέσος όρος της χρονικής διάρκειας των ποινών είναι 8,2 μήνες.

Μέχρι στιγμής, 600 από τους καταδικασθέντες έχουν οδηγηθεί στην φυλακή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ως προς την άσκηση δίωξης κατά γονέων ανηλίκων που συμμετείχαν στις ταραχές, θα υπάρξει εξέταση «περίπτωσης κατά περίπτωση, διότι το θέμα δεν είναι να τιμωρηθεί η μαμά που εργάζεται την νύκτα και μεγαλώνει μόνη το παιδί της. Η γενίκευση δεν είναι ποτέ καλή».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis