Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 30/04/2022

Μια απαγόρευση που θυμίζει τις πιο σκοτεινές εποχές εισήγαγε το Τουρκμενιστάν, καταπνίγοντας ακόμα περισσότερο τις γυναίκες.

Μια έντονα τοξική φαλλοκρατική κουλτούρα επικρατεί στον Τουρκμενιστάν, με τη ζωή των γυναικών να είναι πραγματικά αβίωτη. Οι γυναίκες δεν μπορούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους, ενώ το κράτος υπονομεύει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Τα τελευταία χρόνια, το Τουρκμενιστάν έχει χρησιμοποιήσει κάθε σκιώδη πρακτική προκειμένου να περιορίσει περαιτέρω τα δικαιώματα των γυναικών, απαγορεύοντάς τους να κάθονται πίσω από το τιμόνι ενός οχήματος.

Πρόσφατα, μάλιστα, το Ασγκαμπάτ αποφάσισε να καταπνίξει ακόμα περισσότερο το γυναικείο φύλο, εισάγοντας ακόμα μια κατακριτέα απαγόρευση, όπως αναφέρει η εγχώρια εφημερίδα Turkmen.news.

Ειδικότερα, οι γυναίκες όχι μόνο δεν θα μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο, αλλά θα επιτρέπεται να κάθονται αποκλειστικά στα πίσω καθίσματα, ακόμα και αν ο οδηγός είναι συγγενικό της πρόσωπό ή ο σύζυγος.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν έχει τη μορφή νόμου του κράτους, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων οι αστυνομικές αρχές απαιούν από τις γυναίκες να εγκαταλείψουν το κάθισμα του συνοδηγού και να μεταφερθούν στις πίσω θέσεις.

Ο εφιάλτης για τις γυναίκες οδηγούς ξεκίνησε το 2017, όταν η αστυνομία εξαπέλυσε έναν κύκλο ελέγχων, απειλώντας με πρόστιμα όσες βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι. Λίγο αργότερα, έγινε μαζική κατάσχεση των αδειών οδήγησης, ενώ τα αυτοκίνητά τους συγκεντρώθηκαν σε έναν χώρο στάθμευσης μιας κρατικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, οι σχολές οδηγών σταμάτησαν να δέχονται γυναίκες, ενώ τα διπλώματα όσων είχαν προλάβει να εξασφαλίσουν μια άδεια οδήγησης έπαψαν να ανανεώνονται.

Τέλος, οι γυναίκες που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ασγκαμπάτ είναι μονίμως κλεισμένες στα σπίτια τους, από τα οποία απαγορεύεται να εξέλθουν χωρίς ανδρική συνοδεία.

 

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis