Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 09/04/2016

“Τσιγκάκια”, “σηματάκια”, κόκκινο χαλί και μπάντες.

Μ΄ αυτά προσπάθησαν κυβερνήσεις και ηγεσίες των ΕΔ  να αντιμετωπίσουν -υποτίθεται- τις επιπτώσεις της κρίσης στο προσωπικό των ΕΔ! Για να μην πούμε ότι δεν ελήφθη κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφιση του προσωπικού και θεωρηθούμε υπερβολικοί θα πούμε ότι ήταν ελάχιστα αυτά που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Με επιστροφή …στο παρελθόν,με στολές …ρετρό,με “σηματάκια” στις στολές, πολλές μπάντες και αγήματα που δεν ψάλλουν αλλά …ουρλιάζουν τον Εθνικό Ύμνο, οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου πριν και Τσίπρα-Καμμένου τώρα προσπαθούν να καλύψουν το αγκομαχητό των στελεχών και του προσωπικού.

Κανείς δεν τόλμησε να πει στην τρόϊκα,στο κουαρτέτο, στους θεσμούς ή όπως αλλιώς βαφτίζονται οι δανειστές, ότι οι δαπάνες των ΕΔ στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο λογιστικής συζήτησης! Ειδικά όταν ακόμη κι αυτή τη λογιστική συζήτηση δεν έχεις να την κάνεις μ΄ ένα κανονικό λογιστή αλλά με κάποιον που έχει …μεταπτυχιακό για τα γαλακτοκομικά της Ιρλανδίας και λέγεται Ντάϊνσεμπλουμ!

Αλλά τι συζητάμε τώρα; Εδώ η ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να πατήσει πόδι σ΄ ένα θέμα που αφορά σε στρατιωτικούς ,έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ κι όμως οι δανειστές της απαγόρευσαν να το “τελειώσει”!

Μιλάμε για το πασίγνωστο πια θέμα του ασφαλιστικού των στρατιωτικών 1990-92, οπως τους ξέρουμε.

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά ως ΑΝΥΕΘΑ θριαμβευτικά είχε ανακοινώσει τη λύση του θέματος στον υπογράφοντα…

Αλλά οι δανειστές είπαν όχι μόνο και μόνο επειδή το θέμα ήταν…ασφαλιστικό! Το ζήτημα των στρατιωτικών 1990-92 είναι το θέμα που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η χώρα είναι πραγματικά υπό κατοχή!

Υπήρχαν περιθώρια για περικοπές στις ΕΔ. Πολλά…

Κανένα απ΄ αυτά δεν είχε σχέση με τα οικονομικά των στρατιωτικών.

Αλλά οι κυβερνήσεις της κρίσεις και οι ηγεσίες προτίμησαν την εύκολη λύση.

Περικοπές στις αποδοχές και …καθαρίσαμε!

Οι επιπτώσεις επιχειρήθηκε να καλυφθούν με τα “τσιγκάκια,τις μπάντες και τα κόκκινα χαλιά”.

Αυτό διευκόλυνε και τις κυβερνήσεις -ειδικα εκείνη των Σαμαρά-Βενιζέλου- που ήθελαν να “αντιπαρατάξουν” τις παρελάσεις και τα αγήματα με στυλ ρετρό στις δάδες και τις άλλες γραφικότητες των χρυσαυγιτών.

Κάπως έτσι η ουσία των προβλημάτων των στρατιωτικών έμεινε χωρίς καμία απολύτως λύση. Ακόμη κι όταν κέρδισαν πανηγυρικά την υπόθεση στο ΣτΕ με το ζόρι τους επέστρεψαν το 50% απ΄ αυτά που τους είχαν αρπάξει.

Κι επειδή τα κόμματα  την…πάτησαν υποτιμώντας τις Ενώσεις Στρατιωτικών επιχειρούν τώρα να τις διαλύσουν χρησιμοποιώντας χρήσιμους Δούρειους Ίππους,τους οποίους “χαϊδεύουν” όλα τα κόμματα.

Όταν θα αποκαλυφθεί το παρελθόν κάποιων απ΄αυτούς θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν…

Σ΄ όλα αυτά ήρθε να προστεθεί το δυσβάσταχτο όπως εξελίσσεται βάρος του προσφυγικού.

Και λες και κάποιος έχει βάλει σκοπό να διαλύσει τις ΕΔ ,έρχονται και τα σενάρια των νέων περικοπών.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι το πολιτικό σύστημα δείχνει να έχει υποτιμήσει το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στις ΕΔ.

Όπως έχει υποτιμήσει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν οι ΕΔ στην λειτουργία του ίδιου του κράτους, ειδικά στις δύσκολες στιγμές,σαν κι αυτές που ζούμε .

Ας σοβαρευθούν λοιπόν όλοι τους κι ας αφήσουν την διαχείριση των ΕΔ με βάση το “φαίνεσθε”.

Απαιτούνται παρεμβάσεις και λύσεις για να αποφορτιστεί το κλίμα τώρα…

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Militaire.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis