Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ
16:00 | 30/08/2022

Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώτα Πούλου, μετά τις καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας:

Με αναφορά που κατέθεσα σήμερα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έφερα άμεσα στη Βουλή τις νέες καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας (ΕΑΥΒ) για τα τραγικά κενά στις οργανικές θέσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, που αφήνουν ουσιαστικά απροστάτευτη την τοπική κοινωνία απέναντι στην εγκληματικότητα. 

Διαβάστε επίσης

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι κρούουν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση και απαξίωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Βοιωτίας, την υποστελέχωση των οποίων έχω αναδείξει πρόσφατα στη Βουλή με Αναφορά και Ερώτησή μου.

Ενδεικτικά, οι Αστυνομικοί αναφέρουν ότι στις 25 Ιουλίου, στη νυχτερινή βάρδια σε όλο τον Νομό Βοιωτίας περιπολούσε μόνο ένα περιπολικό με δύο Αστυνομικούς, ενώ στις 26 Ιουλίου σε κάθε ένα από τα Αστυνομικά Τμήματα Αράχωβας, Διστόμου, Ορχομενού, Αλιάρτου, Θήβας και στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς εκτελούσε νυχτερινή βάρδια μόνον… ένας Αστυνομικός!  

Χαρακτηριστικό της κατάστασης αυτής αποτελεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια νυχτερινής διάρρηξης σε πρατήριο καυσίμων που σημειώθηκε πρόσφατα στον Ορχομενό, ο Αστυνομικός που εκτελούσε βάρδια στο Α.Τ. Ορχομενού βρέθηκε άμεσα στο σημείο, αλλά αναγκάστηκε στη συνεχεία να απομακρυνθεί σε ασφαλή απόσταση, αναμένοντας ενισχύσεις από το Α.Τ. Λιβαδειάς… 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αποψίλωση των Αστυνομικών Τμημάτων από προσωπικό είναι τεράστιες. Η πρόληψη και καταπολέμηση της παραβατικότητας είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει άμεσα για την επαρκή στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Βοιωτίας και ολόκληρης της χώρας!  

Γιώτα Πούλου

Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πηγή: iparnassos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis