Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:33 | 27/02/2022

Την ανταπόκριση και αυτοθυσία πλήρωματος της ΔΙΑΣ Πειραιά εξήρε με επιστολή του πολίτης, ο οποίος βρέθηκε σε απειλή ζωής από νεαρό όταν τον παρατήρησε για το σάντουιτς και το αναψυκτικό του που είχε εναποθέσει στο καπό του οχήματός του

Ως την ελάχιστη αναγνώριση της αυτοθυσία και συνδρομής των Αστυνομικών, οι οποίοι του έσωσαν τη ζωή, πολίτης απέστειλε στην πολιτική ηγεσία ευχαριστήρια επιστολή, για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν σώζοντας του τη ζωή.

Ηταν τον περασμένο Νοέμβριο, ξημερώματα Κυριακής (28/11-04.45), στην καντίνα στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά προκλήθηκε σοβαρό επεισόδιο, μεταξύ ατόμων από δύο παρέες. Αφορμή η επιλογή 26χρονου να εναποθέσει στο καπό του οχήματος 37χρονου, το σάντουιτς και το αναψυκτικό του και δέχθηκε παρατήρηση. Ο 26χρονος με όπλο που κατείχε απείλησε στο κεφάλι τον ιδιοκτήτη του  οχήματος, τον χτύπησε με την κάνη του και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα, για εκφοβισμό.

Ο πολίτης με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εκφράζει τις ευχαριστίες του στα πληρώματα της ΔΙΑΣ Πειραιά που επιλήφθηκαν στο περαστικό,  «…θέλω να ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ ως πολιτική ηγεσία, για το προσωπικό της ΕλληνικήςΑστυνομίας. Ειδικότερα θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιφύλακα και Υπαρχιφύλακα της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά που είχαν βάρδια 27 προς 28 Νοεμβρίου (2021) διότι αψήφισαν κάθε κίνδυνο για τις ζωές τους, θέτοντας τη σωματική τους ακεραιότητα σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να αφοπλίσουν και να ακινητοποιήσουν άνδρα που με απειλούσε σημαδεύοντας με στο κεφάλι με πιστόλι για να με σκοτώσει..».

Ο πολίτης αναφέρεται στην άφιξη της ΔΙΑΣ Πειραιά, καθώς ο 26χρονος απείλησε και τους Αστυνομικούς με το όπλο που έφερε στην κατοχή του, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του από Αστυνομικούς της ομάδας.

Ο πολίτης παραθέτει το επεισόδιο, και συμπληρώνει, «.. σε χρόνο λιγότερο από ένα λεπτό ακούγοντας τον πυροβολισμο ήρθε η ομαδα ΔΙΑΣ, προφανώς σταλμένη από το Θεό, κι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους ως ασπίδα για εμενα και τους υπόλοιπους πολίτες που είμαστε στο χώρο και σε μάχη σώμα με σώμα στο έδαφος μας έσωσαν τη ζωή. Είμαστε τυχερή σαν κοινωνία που έχουμε τέτοιους Αστυνομικούς για να μας προστατεύουν», καταλήγει στην επιστολή του ο 37χρονος.

Πηγή:  nantiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis