Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 07/03/2022

Ο βαρύς οπλισμός και τα αλεξίσφαιρα που κατασχέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων στην απαγωγή Κυπαρίσση και στους ληστές των χρηματαποστολών, είναι αναβαθμισμένος σε σχέση με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό που διαθέτουν οι αστυνομικοί πρώτης ανταποκριτής και εύλογα γίνεται η  “σύγκριση” δύναμης πυρός

Επισημαίνει ένστολος σε μάχιμες Υπηρεσίας με εκπαίδευση στην επιχειρησιακή ανταπόκριση, «Στον εξοπλισμος που βρεθηκε να κατεχουν οι απαγωγεις του επιχειρηματια Κυπαρισση, διακρινουμε ενα mp5K με οπτικο βοηθημα red dot και αορτηρα, plate carrier, αλεξισφαιρο, ασυρματους, ζωνη εξαρτησης, μαχαιρια καραμπιτ κλπ. Και προφανως δεν εχουν βρεθει ολα. Ολα αυτα προδιδουν οργανωση και προετοιμασια, ισως και εκπαιδευση. Και οπως μαθαινουμε απ τις ειδησεις ειχαν ως ειδικοτητα τις ληστειες τραπεζων.
Στις υπολοιπες φωτο ο εξοπλισμος των
ληστων χρηματαποστολων που συνεληφθησαν πριν τέσσερις ημέρες. Ιδιο μοτιβο. Γιλεκα, ΑΚ47, αορτηρας, πληθος φυσιγγιων κλπ.
Με τι θα παει να αντιπαρατεθει ο μεσος αστυνομικος της ΔΙΑΣ, “Ζ”, Α.Δ. που θα φτασει πρωτος σε περιστατικο με αυτους ή με παρομοιους κακοποιους που φερουν υποπολυβολα, AK47, αλεξισφαιρα κλπ; Με τα πιστολακια των 9mm; Οταν θα δεχονται οι αστυνομικοι πυρα 7,62*39 του AK47 που περναει αυτοκινητα και αλεξισφαιρα γιλεκα σαν βουτυρο, με τι θα απαντησουν; Ακομα και επιχειρησιακες ομαδες οπως οι ΟΠΚΕ το μονο που διαθετουν ειναι mp5 των 9mm με δραστικο βεληνεκες οριακα τα 100μ, τη στιγμη που το ΑΚ47 που συνηθως φερουν ολοι οι σκληροι κακοποιοι εχει 350μ.
Η αποψη των αξιωματικων οποτε ανοιγουμε τετοια συζητηση ειναι, “ελα μωρε, τι τα θελετε αυτα, πολεμο εχουμε, αμα θες πολυβολα(sic), πηγαινε στην ΕΚΑΜ, θα σκοτωθειτε μεταξυ σας, κι αν πετυχετε κανα πολιτη τι θα κανουμε, μαθετε πρωτα τα πιστολια” κλπ.
Μηπως ηρθε η ωρα ν’αφησουμε τις φοβιες και τις αγκυλωσεις και να χορηγηθει στους αστυνομικους βαρυτερος οπλισμος; Το εγκλημα εξελισσεται, εμεις;» Δ.Μ.

Πηγή:  nantiareport.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis