Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:42 | 12/11/2019

Παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη ν’ αποδώσει τα πανεπιστήμια στους φυσικούς τους χρήστες, δηλαδή στους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τους καθηγητές. Αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει με αφορμή τα όσα συνέβησαν χθες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, συνδέοντας πλέον ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ με τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες».

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν επίσης ότι τα ευρήματα μετά την επέμβαση της Αστυνομίας στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου (μολότοφ, κράνη, κοντάρια και ρόπαλα κτλ.) δικαιώνουν τις θέσεις της ΝΔ και την ανάγκη που υπαγόρευσε την ψήφιση του νέου νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο και την επέμβαση της ΕΛΑΣ.

Την ίδια στιγμή, εμφανίζονται σφόδρα ενοχλημένοι από την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (Νίκος Φίλης, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη), αλλά και από την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ πως «απειλείται η Δημοκρατία». «Δεν είπαν κουβέντα για τη γιάφκα κι όμως έσπευσαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο», σχολιάζουν χαρακτηριστικά, στιγματίζοντας επίσης το γεγονός ότι επί τρεις ολόκληρες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την καταδίκη της επίθεσης στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας. Ή για την επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής με τη σύλληψη μελών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

“Επέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%”

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο κυβερνητικοί κύκλοι σχολίασαν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά, αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα», ταυτίζοντας την Κουμουνδούρου με τους «μπαχαλάκηδες» και επισημαίνοντας πως «ουσιαστικά με τη στάση τους πυροδοτούν ένα εκρηκτικό κλίμα εν όψει και της επετείου για το Πολυτεχνείο».

[custom:google-ads]

Το τελευταίο αποτελεί κλειδί για την κατανόηση και της στάσης της κυβέρνησης, καθώς βουλευτές και στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, νομοθετώντας για τον έλεγχο της πρόσβασης (π.χ. με μαγνητικές κάρτες) και εκδιώκοντας με την επέμβαση της ΕΛΑΣ τα περιθωριακά στοιχεία από τα πανεπιστήμια, αδιαφορώντας για το αν η συγκυρία της επετείου του Πολυτεχνείου θα ρίξει λάδι στη φωτιά.

“Εκκωφαντική αφωνία”

Στη ΝΔ μιλούν επιπλέον για «εκκωφαντική αφωνία» του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζουν ότι τα κλειστά πανεπιστήμια θέλουν αυτοί που τα μετέτρεψαν σε άσυλα ανομίας και όσοι τους υποστηρίζουν. Εκτιμούν δε ότι η συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδηλώσεις έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αποσκοπεί στη συνέχιση αυτής της κατάστασης και αποδεικνύει πως η κυβέρνησή του ήταν αυτή που υπέθαλπε για 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές.

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι «οι πολίτες στις γειτονιές τους και οι φοιτητές στα πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τον ολοκληρωτισμό της επιβολής διά της βίας αποφάσεων ισχνών μειοψηφιών», αναφερόμενοι και στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια.

Πηγή: newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσθένης Πάκος: Πριν λίγους μήνες ήμασταν στο Πολυτεχνείο και καιγόμασταν


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis