Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 07/05/2016

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παράσταση διαμαρτυρίας των αστυνομικών στα κεντρικά γραφεια του κόμμαρος στην πλατεία Κουμουνδούρου, την οποία ο συντάκτης της ανακοίνωσης χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, θυμηθήκαμε την πολύωρη κατάληψη πριν από ένα χρόνο, στις 8 Μαρτίου 2015, των ίδιων γραφείων από την αντιεξουσιαστική κίνηση Ρουβίκωνας.


Χωρίς σε καμία περίπτωση να συσχετίζονται ή να συνδυάζοναι μεταξύ τους οι δύο ενεργειες, δεδομένο παραμένει ότι και οι δύο "καταληψίες" αποσκοπούσαν κι επιδιώκουν ένα κοινωνικό αποτέλεσμα, το οποίο καθορίζει η οπτική της θέσης.

Με μία όμως διαφορά. Τότε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΖΑ δε είχε εκδώσει καμία ανακοίνωση. Γιατί; Μήπως τότε δεν ειχε μεταβληθεί ακόμη σε καθεστωτικό κόμμα εξουσίας όπως μεταλλάχτηκε προϊόντος του χρόνου; Εκτός πάλι και αν ένα κόμμα που καταγγέλλει τις κάθε είδους διακρίσεις, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις δαιμονικές του ιδεοληψίες και αυτοπαγιδεύεται μέσα σε ένα ιστό ειδοποιών διακρίσεων. Καά το δοκούν. 

Δείτε το βίντεο του Ρουβίκωνα για την κατάληψη

 

Θυμηθείτε τα ρεπορτάζ στις 8 Μαρτίου του 2015.

Εννέα ώρες διήρκεσε η κατάληψη που πραγματοποίησε ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών, μέλη της ομάδας «Ρουβικώνας» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου με αιτήματα, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των φυλακών τύπου Γ' και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες όταν βρισκόταν στο κτίριο υπάλληλοι του κόμματος και η νέα εκπρόσωπος τύπου Ράνια Σβίγκου η οποία έδινε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο». Μάλιστα ολοκληρώνοντας την συνέντευξη γνωστοποίησε ότι επίκειται κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκείνη την στιγμή οι καταληψίες χτυπούσαν έντονα την πόρτα του γραφείου της. Λίγο αργότερα κατέφθασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος γραμματέας του κόμματος Τ. Κορωνάκης. Στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι δεν έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αστυνομίας και θα αναμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η συμβολική κατάληψη των γραφείων.

Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης αναφέρουν:

Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου πραγματοποιούμε κατάληψη.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για :

Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).

Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).

Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.

Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και το αίτημα των μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους.

Αναρχικές/οι, Αλληλέγγυες/οι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων

Πηγή φωτό: Δρομογράφος

 

bloko.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis