Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:19 | 20/04/2022

Ο Μανώλης από την Κρήτη, που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Καλύμνου και όχι μόνο εκείνος, αλλά όλα τα στελέχη, άνδρες και γυναίκες, να μην αναφέρουμε ονόματα και αδικηθεί κάποιος, δείχνουν καθημερινά την ποιότητα και κυρίως το γεγονός ότι μέσα από τη στολή υπάρχουν άνθρωποι, με ευιασθησίες, με ευγένεια και κυρίως με αρχές.

Πλατεία Καλύμνου, Μεγάλη Τετάρτη πρωί, οι άνδρες του Λιμενικού επιτηρούν την κίνηση που λόγω των ημερών είναι αυξημένοι, ώστε να διευκολύνεται και να μην παραβιάζονται τα σήμετα αλλά κυρίως οι διαβάσεις των πεζών και των ΑμεΑ. Ο Μανώλης, περιπολεί, προσέχει να μην παρακωλύεται η συγκοινωνία, όμως αυτό δεν τον αποτρέπει από το να δει πως ένας πολίτης χρειάζεται βοήθεια για να μεταφέρει ένα μηχάνημα στο Φαρμακείο και άμεσα τρέχει να συνδράμει, χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί ξέρει ότι ανάμεσα στα καθήκοντά του είναι και η συνδρομή στον καθημερινό άνθρωπο. Αυτά του τα έμαθαν από το σπίτι του και δεν τα αποποιήθηκε καθώς φόρεσε τη στολή, ούτε λησμόνησε τις προτροπές του Διοικητή του για τα θέματα της συμπεριφοράς προς τους πολίτες.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Μανώλης, είναι όλα τα στελέχη, Λιμενικού και Αστυνομίας, που μέρα νύχτα επιτηρούν την ασφάλεια των πολιτών, την εθνική κυριαρχία της επριοχής, την τήρηση της τάξης και της νομιμότητας, αλλά στηρίζοντας την κοινωνία και τον καθημερινό άνθρωπο.

Προς τον Μανώλη και τον κάθε ένστολο, που διατηρεί τον ανθρωπο μέσα από τη στολή, ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στους γονείς τους.

palmoskalymnou.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis