Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 01/10/2022

Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου η αστυνομικός ήταν σε υπηρεσία στις παλιές φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου για να τον εντοπισμό των μελών των συμμοριών. Σκοπός τους να «καθαρίσουν» την περιοχή

Η 36χρονη ανθυπαστυνόμος είναι η γυναίκα που σταμάτησε τη δράση του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας που είχε ορμητήριο τις εστίες στην Πολυτεχνειούπολη και μαζί με τους συνεργούς του κατηγορείται για ληστείες και κλοπές αλλά και διακίνηση ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης

Ο «Έσκο» προσπάθησε να την τραυματίσει αλλά και εκείνη τελευταία στιγμή γλίτωσε. Η ίδια ανθυπαστυνόμος χειρίστηκε και την υπόθεση με την επίθεση με το βιτριόλι.

Το Newpost σας αποκαλύπτει ολόκληρη την κατάθεσή της.

Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου η αστυνομικός ήταν σε υπηρεσία στις παλιές φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου για να τον εντοπισμό των μελών των συμμοριών. Σκοπός τους να «καθαρίσουν» την περιοχή. Η αστυνομικός νιώθει αδιαθεσία και προσπαθεί να βρει τρόπο για να επιστρέψει στο σπίτι της.

«Πήρα τηλέφωνο ένα κολλητό μου ανθυπαστυνόμο και του είπα αν μπορούσε να έρθει να με πάρει. Τον πήρα γιατί ήξερα ότι είχε ρεπό και ίσως θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει. Μου είπε ότι μπορεί και δώσαμε ραντεβού γύρω στις 09:30 στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης που είναι στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Με το που έφθασε και μπήκα στη θέση του συνοδηγού και πριν προλάβει να ξεκινήσει είδα έναν άντρα να μπαίνει εκείνη την στιγμή στην Πολυτεχνειούπολη από την είσοδο της Ηρώων Πολυτεχνείου και τον αναγνώρισα, ότι ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους, ο F.E. Είπα στον συνάδελφο ότι ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους και του ζήτησα να μην ξεκινήσει  για να ενημερώσω τον επικεφαλής της επιχείρησης  ώστε να στείλει με τη σειρά του ομάδα ΕΚΑΜ για να τον συλλάβουν αυτοί. Ήξερα ότι ήταν επικίνδυνος  καθώς έχει ποινικό παρελθόν για όπλα ένοπλες ληστείες, ναρκωτικά και μάλιστα είχε 4 ενεργά εντάλματα σύλληψης για όλα αυτά ,και γιατί όταν τον επιτηρούσαμε είχαμε διαπιστώσει ότι οπλοφορούσε. Είπα στο συνάδελφο ότι είναι επικίνδυνος για να το γνωρίζει».

Η στιγμή της επίθεσης

Ενώ είναι στο αυτοκίνητο οι δύο αστυνομικοί βλέπουν τον «Έσκο» να κινείται προς το μέρος τους. Τον βλέπουν να έρχεται πίσω από το αυτοκίνητο και να ρωτά από την πλευρά του συνοδηγού τι ώρα είναι:

«Να σας πω ότι εκείνη την ώρα δεν κατάλαβε ότι είμαστε αστυνομικοί γιατί την ερώτηση την έκανε ενώ ήταν δίπλα στην κολώνα του συνοδηγού δηλαδή δεξιά και λίγο πίσω μου. Του απάντησα ότι δεν ξέρω τι ώρα είναι και τότε πλησίασε και άλλο προς το παράθυρό μου και μου είπε : «σιγά που δεν έχεις ώρα». Είδε ότι φορούσα αλεξίσφαιρο γιλέκο και είπε ακριβώς αυτό που θα σας πω : «Ρε μ…. φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπάτσοι είστε. Θα σας σκοτώσω. Όταν τον εντόπισα φορούσε ένα αντιανεμικό μπουφάν και όσο ερχόταν προς το μέρος μας, τα χέρια του τα είχε στις τσέπες. Με το που είπε αυτά, έκανε να τραβήξει το δεξί του χέρι από την τσέπη του μπουφάν και φάνηκε ότι είχε κάτι σκληρό μέσα στην τσέπη. Ο συνάδελφος με το που είδε να βγάζει το σκληρό αντικείμενο  από την τσέπη τον πυροβόλησε Το ότι το αντικείμενο ήταν κατσαβίδι το είδα σχεδόν ταυτόχρονα με τον πυροβολισμό .Το αμάξι είχε αρχίσει να τσουλάει προς τα μπροστά.»

Η βολή πλήττει τον φερόμενο ως αρχηγό αλλά εκείνος δεν πτοείται και επιτίθεται

«Δεν φοβήθηκε και πήγε να με χτυπήσει με το κατσαβίδι που κρατούσε. Για την ακρίβεια όχι πήγε να με χτυπήσει αλλά με χτύπησε  και είναι ξεκάθαρο ότι πήγε να με χτυπήσει είτε στο στήθος είτε στο λαιμό. Εγώ ενστικτωδώς έβαλα το δεξί μου χέρι μπροστά στο κεφάλι για προστατευθώ και με χτύπησε δύο φορές. Από καθαρή τύχη και επειδή πρόλαβα και έβαλα το δεξί μου χέρι για άμυνα δεν με χτύπησε στο κεφάλι.»

Η ανθυπαστυνόμος τον πυροβολεί τρεις φορές στα πόδια ενώ ο συνάδελφος της έχει βγει από το αυτοκίνητο για να τον ακινητοποιήσει.

Η επίθεση της μητέρας .

Ο ανθυπαστυνόμος και ενώ ο «Έσκο « είναι στο έδαφος τραυματισμένος  εμφανίζεται η μητέρα  που ήταν και εκείνη στόχος της επιχείρησης και τους επιτίθεται .Η ανθυπαστυνόμος τονίζει στην κατάθεσή της ότι είναι πολύ τυχερή που δεν κατάφερε να τη χτυπήσει .Ότι σημάδεψε τα πόδια του προκειμένου να τον ακινητοποιήσει .

Ο συνάδελφός της στην κατάθεσή του είναι ξεκάθαρος «θα μπορούσε να είχε καρφώσει το κατσαβίδι στο λαιμό .»

Τασούλα Παπανικολάου

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis