Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:57 | 20/11/2015

Οι Στρατιωτικοί και τα Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα υπάρξουν ομιλίες από τους διοργανωτές και στη συνέχεια θα ξεκινήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Την πανελλαδική αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (ΣΟΔ) που αποτελείται από τις: ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ- ΠΟΑΣΑ-ΠΟΑΞΙΑ- ΠΟΣ -ΠΕΑΠΣ-ΣΑ/ΣΝΔ-ΣΑΣΙ-ΣΑ/ΣΣΑΣ-ΕΣΜΑ-ΑΚΙΣ-ΣΑΣ-ΣΑ/ΣΜΥΝ-ΣΑΣΥΔΑ-ΣΑΙΡ-ΑΝΕΑΕΔ-ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ (ΞΙΦΙΑΣ) –ΣΑΑΥΣ και… ΠΟΕΣ.

Παρόλα αυτά η ΠΟΕΣ (ή ότι έχει απομείνει από αυτή) μετά από εισήγηση του πρόεδρου της Ανέστη Τσουκαράκη και ανακοίνωση που εξέδωσε, ουσιαστικά προανήγγειλε τη μη συμμετοχή Εν Ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη συγκέντρωση. Αντί αυτού μίλησε για αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ που θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό… εφόσον της δοθεί το βήμα. Ο Τσουκαράκης χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία το γεγονός ότι η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 15:00, ώρα που δεν «διευκολύνει» τα εν ενεργεία στελέχη (!).

Ποια είναι η αλήθεια;;;

Είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι η δικαιολογία που προβάλει ο Τσουκαράκης είναι αστεία. Είναι γνωστό πλέον ότι ΠΟΕΣ δεν υπάρχει και απλά ο κύριος αυτός φέρει (παράτυπα) τον τίτλο του προέδρου της και τον περιφέρει από δω κι από κει, όπως προσωπικά τον βολεύει. Η αλήθεια είναι ότι ο υπηρετών στο γραφείο του Υπουργού Τσουκαράκης, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να στραφεί «εναντίον» της κυβέρνησης. Είναι επίσης γνωστό σε όλους τους στρατιωτικούς, πως η ΠΟΕΣ είναι παντελώς ανενεργή από τη στιγμή που έχει εκλεγεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Ο σιωπών δοκεί συναινείν… κύριε Τσουκαράκη

Το ότι ουσιαστικά η ΠΟΕΣ με την ανακοίνωση της «απέτρεψε» τους εν ενεργεία συναδέλφους να συμμετέχουν στη σημερινή διαμαρτυρία, δεν είναι το μόνο κακό της υπόθεσης. Ακόμα και ο χρόνος που έγινε η ανακοίνωση (δύο μέρες πριν) είναι «ύποπτος», αφού γνωρίζουμε ότι η εισήγηση Τσουκαράκη για το θέμα είχε γίνει μέρες πριν, αλλά για ευνόητους λόγους η ανακοίνωση της (εκ του πονηρού), έγινε ουσιαστικά την τελευταία στιγμή. Όσο για τη δικαιολογία που προβάλει η ΠΟΕΣ (σχετικά με την ώρα της συγκέντρωσης) είναι εντελώς αστεία. Θα θυμίσουμε ότι η τελευταία ανάλογη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13 Μαρτίου του 2013 είχε πραγματοποιηθεί στη 1 η ώρα το μεσημέρι και είχε απόλυτη επιτυχία!!!

Το λάθος του ΣΟΔ

Ο ρόλος αυτής της ΠΟΕΣ και του Τσουκαράκη είναι πλέον γνωστός σε όλους. Άρα μπορεί κάποιος να θεωρήσει «λάθος» την κίνηση του ΣΟΔ να καλέσει να συμμετάσχει σε αυτό και η ΠΟΕΣ. Αυτή η ΠΟΕΣ ή καλύτερα ο Τσουκαράκης, δεν εκπροσωπεί πια σχεδόν κανέναν. Είναι παράτυπα εκλεγμένος, οι μεγαλύτερες Ενώσεις Στρατιωτικών έχουν από καιρό ουσιαστικά άρει την εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του και διαχωρίζουν τη θέση τους με κάθε ευκαιρία. Θα μπορούσε λοιπόν το ΣΟΔ να απευθυνθεί αλλού προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία των εν ενεργεία συναδέλφων στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η θέση της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η μεγαλύτερη Ένωση Στρατιωτικών ενώνει τη φωνή της με τη φωνή διαμαρτυρίας των συναδέλφων που θα βρεθούν σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Πρέπει όλοι μας να διαδηλώσουμε απέναντι σε ενέργειες και πολιτικές που διαλύουν την Άμυνα και την Ασφάλεια της Χώρας. Φτάνει πια η εξαθλίωση των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ και η υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας και της πατρίδας μας.
Καλούμε μέλη της ΕΣΠΕΚΜακεδονίας που βρίσκονται στην Αθήνα να παραβρεθούν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ

DSC08369

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

http://espekm.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis